Grad donio odluke o COVID potvrdama, testiranju i odlasku u vrtić

Grad Ludbreg prošloga je tjedna kao i većina gradova uvažavajući odluke Stožera Civilne zaštite RH donio odluku koja se tiče rada Gradske uprave, trgovačkih društava i ustanova u vlasništvu Grada. Dakle radi se o Lukomu, Gradskoj knjižnici i čitaonici „Mladen Kerstner“, Centru za kulturu i informiranje „D. Novak“, Dječjem vrtiću „Radost“ te samoj Gradskoj upravi.

– S obzirom da se situacija iz dana u dan mijenja, bilo je nužno primijeniti ove nove odluke. Tako od danas za dolazak na posao svih djelatnika vrijede odluke Stožera da prilikom ulaska na radno mjesto moraju predočiti EU digitalnu COVID potvrdu. Ako je nemaju, dva puta tjedno moraju priložiti potvrdu testiranja za koji je ovlašten laboratorij u Ludbregu u Domu zdravlja, gdje se ta testiranja mogu i obaviti. Isti je slučaj i za sve gradske ustanove, pogotovo one koje rade s ljudima i ne mogu svoje poslove obavljati na daljinu – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Dodao je kako moli sugrađane da potrebnu komunikaciju sa zaposlenicima spomenutih ustanova što je više moguće obavljaju telefonom ili e-mailom, a da osobno dolaze samo u slučaju prijeke potrebe.

– Što se tiče dovoženja djece u vrtić, djeca, ali ni osobe koje su u pratnji kod ulaza ne moraju imati potvrde – pojasnio je gradonačelnik te pozvao građane da situaciju shvate ozbiljno.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI