Grad Đurđevac će financirati nabavu radnih bilježnica za školarce

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevački gradski vijećnici donijeli su odluku prema kojoj će grad i u novoj školskoj godini financirati nabavu radnih bilježnica i materijala za školarce sa svog područja, a za tu potporu u gradskom je proračunu osigurano 500.000 kuna. To znači da će grad pokriti ostale troškove koji uključuju radne bilježnice, likovne mape i pribor za tehnički, što će po učeniku iznositi 500 kuna. Učenicima Odjela za djecu s teškoćama u razvoju i srednjoškolcima nabava udžbenika će se sufinancirati s 500 kuna. Udžbenici, radne bilježnice i radni materijali učenike osnovnoškolce dočekat će u školi na klupama tako da roditelji ne moraju posebno naručivati radne bilježnice i materijale. Roditelji srednjoškolaca i učenika Odjela za djecu s teškoćama kao i dosad će u gradsku upravu podnositi zahtjeve za sufinanciranje nabave udžbenika.

-Već tradicionalno prvog školskog dana Grad će razveseliti prvašiće novim pernicama kako bi im se uljepšao početak školovanja – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

Gradski vijećnici prihvatili su i izvješća o poslovanju gradskih tvrtki Komunalije, Komunalije plin, Komunalne usluge Đurđevac i Stari grad koje su i lani ostvarile dobit.

Odlukom vijećnika nadopunjene su i djelatnosti tvrtke Stari grad koja će nakon obnove Doma kulture biti zadužena i za povratak kina i kino projekcija u Đurđevac.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI