Grad Đurđevac će pomoći građanima i poduzetnicama

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zbog solidarnosti Grad Đurđevac donio je odluku da će se svim djelatnicima u sustavu grada smanjiti bruto masa plaće za 10 posto i ta sredstva će se preusmjeriti upravo onima koji su pogođeni situacijom s koronavirusom, a to su građani, obrtnici i poduzetnici.

-Obrtnike, mikro i male poduzetnike na tri mjeseca u cijelosti ćemo osloboditi plaćanja komunalne naknade, a ugostitelje koji su morali zatvoriti svoje lokale oslobodit ćemo i poreza na potrošnju i korištenja javne površine na tri mjeseca. Velike poduzetnike osloboditi ćemo plaćanja komunalne naknade u iznosu od 50 posto. Uvjet je da su zatvoreni Odlukom stožera ili imaju iskazani pad prihoda više od 50 posto na mjesečnoj razini u odnosu na referentno razdoblje prošle godine. Svi građani koji su direktno pogođeni ovom situacijom na način da su dobili otkaz ili primaju minimalnu plaću temeljem odluka Vlade također će se na 3 mjeseca osloboditi plaćanja komunalne naknade kao i odvoza otpada i potrošnje vode- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Uvjet za oslobođenje su uredno podmirene obveze iz prethodnog razdoblja uz odstupanje u visini jedne mjesečne obveze, a oslobođenje se ne odnosi na naknadu za uređenje voda koja je prihod Hrvatskih voda, a naplaćuje se putem uplatnica komunalne naknade.

Zahtjevi za oslobađanje plaćanja komunalne naknade podnosi na mail racunovodstvo@djurdjevac.hr u roku od 15 dana od nastanka okolnosti. Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 048/811-052.

Građani uz zahtjev trebaju priložiti dokaz o prestanku ugovora o radu ili ostvarivanju prava na minimalnu plaću uslijed nastupanja posebnih okolnosti uvjetovanih pandemijom koronavirusa. Zahtjev je jedinstven te vrijedi i za oslobođenje plaćanja odvoza otpada i potrošnje vode.

Poduzetnici i obrtnici trebaju uz zahtjev priložiti dokaz o padu poslovnih prihoda više od 50%. Pad poslovnih prihoda utvrđuje se na osnovu mjesečnog/tromjesečnog izvještaja koje poduzetnik podnosi nadležnoj Poreznoj upravi odnosno drugom odgovarajućom ispravom.

Foto: Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI