Grad Đurđevac diže novi kratkoročni kredit od šest milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevački gradski vijećnici donijeli su odluku o novom kreditnom zaduženju Grada od šest milijuna kuna. Vijećnici su odobrili i kreditno zaduženje od tri milijuna gradskoj tvrtki Stari grad koja upravlja restoranom i pivnicom u utvrdi Stari grad te sportsko – rekreacijskim centrom Vlado Leščan – Duspe.

-Kredite dižemo da se premosti razdoblje do povrata novca za projekte koji se financiraju europskim novcem. S obzirom da povrat ide 45 dana nakon naših uplata prisiljeni smo na kratkoročna zaduženja kako ne bi bila narušena likvidnost – pojasnio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Marko Fucak, predsjednik đurđevačkog SDP-a još jednom je naglasio da se protivi svakom novom kreditnom zaduživanju.

Marko Fucak, predsjednik đurđevačkog SDP-a

-Zanima me kako će se rješavati likvidnost kad dosegnemo zaduženost od 20 posto izvornih prihoda – dodao je Marko Fucak.

Gradonačelnik Janči je odgovorio da je riječ o kratkoročnom kreditu koji ne ulazi u postotak te još jednom naglasio da isključivo služi za premošćivanje razdoblja do povrata europskog novca.

Gradonačelnik Hrvoje Janči

Na dnevnom redu bilo je i izvješće o radu gradonačelnika Hrvoja Jančija u prvih šest mjeseci ove godine, a on je istaknuo da je u provedbi 31 projekt ukupne vrijednosti 98 milijuna kuna od čega je udio gradskog novca 23 milijuna kuna, što potvrđuje i uspješnost u povlačenju europskog i državnog novca. Gradonačelnik je pobrojao te projekte od kojih su najvažniji izgradnja zgrade poduzetničkog inkubatora, kružnog toka u gradskom kvartu Peski, energetske obnove zgrada škole, Doma kulture i policije u samom gradskom središtu te osiguravanje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju.

FOTO: Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI