Grad Đurđevac financira nabavu radnih bilježnica i udžbenika za školarce

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad Đurđevac i u novoj će školskoj godini financirati nabavu radnih bilježnica i udžbenika za školarce sa svog područja, a za tu potporu u gradskom je proračunu osigurano 500.000 kuna. Najavljeno je da će država osigurati besplatne udžbenike svim osnovnoškolcima pa će Grad pokriti ostale troškove koji uključuju radne bilježnice, likovne mape i pribor za tehnički, što će po učeniku iznositi 600 kuna. Učenicima Odjela za djecu s teškoćama u razvoju i srednjoškolcima će iznos sufinanciranja nabave udžbenika biti povećan s 300 na 500 kuna.

Udžbenici, radne bilježnice i radni materijali učenike Osnovne škole u Đurđevcu će dočekati u školi na klupama tako da roditelji ne moraju posebno naručivati radne bilježnice i materijale. Roditelji srednjoškolaca i učenika Odjela za djecu s teškoćama kao i dosad će podnosit u Gradsku upravu zahtjeve za sufinanciranje nabave udžbenika.

-Već tradicionalno prvog školskog dana Grad će razveseliti prvašiće s novim pernicama kako bi im se uljepšao početak školovanja – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI