Grad Đurđevac zadužuje se za novih 12,5 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevački gradski vijećnici donijeli su odluku o novom kreditnom zaduženju grada i to od 12,5 milijuna kuna na deset godina. Od novog kredita četiri milijuna kuna će se iskoristiti za gradski udio u projektu izgradnje hostela u park šumi Borik i uređenje interpretacijskog centra Đurđevački pijesci, 3,5 milijuna za udio u energetske obnove i uređenja zgrade policije i Doma kulture u središtu grada, dva milijuna za gradnju nogostupa i obnovu cesta po gradskim ulicama te po milijun za otkup zemljišta, dogradnju dječjeg vrtića i uređenja prostora u poslovnom centru.

Gradonačelnik Hrvoje Janči

-Grad će nakon ovog kredita biti zadužen 15 posto od svojih izvornih prihoda s time da će do kraja godine jedan kredit biti vraćen, a jedan ćemo zatvoriti i spustit ćemo se ponovno na zaduženost od 12 posto od naših izvornih prihoda. To znači da će grad godišnje za rate kredita izdvajati četiri milijuna kuna – istaknuo je Hrvoje Janči te dodao kako trenutno kreditni dug po svim kreditima iznosi 24 milijuna kuna.

Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća istaknuo je da nema nikakve bojazni od narušavanja likvidnosti te da je ova vlast odlučna u namjeri da stvori potrebne uvjete za kvalitetan život građana.

Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća

-Odgovorno vodimo grad i bez obzira na sumnje naših političkih oponenata i pojedinih građana nismo niti ćemo biti ni blizu od prezaduženosti – dodao je Željko Lacković.

Podizanje kredita nisu podržali vijećnici oporbenog SDP-a. Marko Fucak, šef đurđevačkog SDP-a istaknuo je da ga žalosti novi kredit od ogromnih 12,5 milijuna kuna.

Marko Fucak, šef đurđevačkog SDP-a

-Uzastopna podizanja kredita nisu riješenje na duge staze jer bi mogli narušiti likvidnost. Treba napraviti reviziju i odlučiti koji će projekti biti isplativi kako se ne bi stvarali novi troškovi jer je iz proračuna vidljivo da stalno dolazi do rasta rashodovne strane – ističe Marko Fucak.

I Rajko Gašparić, šef đuređvačkog HDZ-a nije bio oduševljen stavom vladajuće većine nezavisne opcije Željka Lackovića za novo kreditno zaduženje.

-Projekte podržavamo, ali je zaduženost od 15 posto izvornih prihoda po mom mišljenju velika. Prihvatljiva mi je zaduženost do deset posto izvornih prihoda, a sve iznad toga je rizik – kaže Rajko Gašparić.

Rajko Gašparić, šef đurđevačkog HDZ-a
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI