Grad i eparhija pomoći će izbjeglicama iz Ukrajine

Povjerenstvo za pomoć izbjeglicama koje traže utočište u našim krajevima osnovala je prošlog tjedna i križevačka eparhija. Oni će raditi na osiguravanju karitativne pomoći, kao i pomoći pri svladavanju jezičnih i drugih barijera, kao i biti pri pomoći i u drugim stvarima. Ordinarijat Križevačke eparhije navodi to kao nužnost, budući da u Križevcima, kao sjedište grkokatolika, više od sto godina pastoralno skrbe za vjernike ukrajinske narodnosti ili porijekla u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

– Ukrajinci koji su dosad došli u Hrvatskoj imaju rodbinu ili prijatelje i nije im trebao smještaj. Kontaktirale su nas dvije obitelji koje su bile na ukrajinsko-poljskoj granici, oni nemaju kamo i interesirali su se za smještaj u Križevcima – rekao je križevački vladika Milan Stipić.

Iako u ovom trenutku nema informacija o većem broju izbjeglica koje bi došle u Križevce, iz eparhije kao i iz Grada izražavaju punu spremnost da se maksimalno pomogne svima koji će to trebati.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI