Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad i ove godine subvencionira troškove sterilizacije i kastracije pasa i mačaka

Grad Koprivnica i ove je godine donio Odluku o subvencioniranju troškova sterilizacije odnosno kastracije pasa i mačaka s područja grada. Riječ je o jednoj od mjera sprečavanja nekontroliranog razmnožavanja kućnih ljubimaca te je cilj doprinijeti smanjenju broja pasa i mačaka lutalica.

U protekloj 2021. godini od ožujka pa do kraja prosinca sterilizirano je 148 pasa i 339 mačaka te je kastrirano 109 pasa i 201 mačka. U tu svrhu ukupno je iz proračuna izdvojeno 231.123,00 kn.

Naime, Grad subvencionira troškove tih zahvata od 160 do 500 kuna, odnosno ovisno o traženoj usluzi. Tijekom kalendarske godine može se ostvariti maksimalno jedna subvencija za sterilizaciju ili kastraciju psa i jedna za mačku po kućanstvu na području grada.

Za kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka građani se mogu javiti jednoj od triju veterinarskih stanica odnosno ambulanti na području grada:

  1. Veterinarska stanica Koprivnica d.o.o., Mihovila Pavleka Miškine 66, Koprivnica,
  2. Veterinarska stanica – Nova d.o.o., Mihovila Pavleka Miškine 46, Koprivnica,
  3. Veterinarska ambulanta PETS2VETS, Ulica Ivice Hiršla 11, Koprivnica.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI