Grad i uspješna ludbreška tvrtka revolucionizirali javnu rasvjetu

Potpisan je ugovor o javnoj nabavi izrade i provedbe projekta za Digitalizaciju sustava javne rasvjete kao dijela Smart city solutions na području grada Ludbrega.

Ugovor je sklopljen s ludbreškom tvrtkom Energy plus d.o.o. Vrijednost projekta je 1,1 milijun kuna od čega 40 posto sufinancira Fond za zaštitu okoliša. Dosad je zamijenjeno 2105 lampi, a dolaskom iduće godine u planu je nastavak osvjetljavanja novih ulica i kritičnih mjesta na državnoj i lokalnim cestama radi povećavanja sigurnosti u prometu.

Gradonačelnik Bilić je po potpisivanju ugovora naglasio je kako već dugi niz godina rade konkretne stvari po pitanju ekologije i pametnih rješenja.

– Grad Ludbreg je zajedno s partnerima od 2013. do kraja ove godine uložio više od 10 milijuna kuna u obnovu javne rasvjete. Danas ponosno možemo reći da je preko 90 posto javne rasvjete na području grada LED štedljiva rasvjeta koja je smanjila ne samo potrošnju električne energije za više od 60 posto, nego je smanjila i svjetlosno zagađenje i učinila naš grad ekološki osjetljivim – rekao je Bilić nakon potpisivanja ugovora dodavši kako je zahvaljujući tvrtki Energy plus i njihovim inovacijama napravljen najveći pomak na smanjenju potrošnje, prelasku na LED rasvjetu i smanjenju svjetlosnog zagađenja u Republici Hrvatskoj.

Miroslav Hlebar istaknuo je kako će ovim ugovorom Gradu biti omogućeno jednostavno i učinkovito praćenje javne rasvjete.

– Radi se o jednostavnim sustavima koji uz pomoć najnovijih tehničkih dostignuća omogućuje putem sekvencionalnog uključivanja praćenje potrošnje svake pojedinačne svjetiljke, njezin nadzor funkcionalnosti i kroz nadzor putem posebnog softvera praćenje u kakvom je stanju potrošnja pojedine lampe, a i cijelog sustava na razini grada – rekao je Hlebar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI