Grad izdvojio 50.000 kuna za najbolje učenike i mentore

Grad Koprivnica je danas, u srijedu, tradicionalno nagradio najbolje učenike i njihove mentore u školskoj godini koja upravo završava. Kako je naglasila Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Mišela Jakšića, za tu priliku iz proračuna je izdvojeno 50.000 kuna. U ime svih ravnatelja nagrađenih učenika i mentora govorio je ravnatelj koprivničke OŠ Braća Radić Krešo Grgac koji je istaknuo kako ova gesta grada valorizira sav aš trud, nastojanja, aktivnosti i sati utrošeni u rad s učenicima najprije da bi se prepoznali njihovi talenti, a zatim i ostvarili s njima najbolji rezultati.

– Školska godina bila je izazovna, ali usprkos svim tim nedaćama možemo zaključiti da je bila vrlo uspješna jer su učenici ostvarili izvrsne rezultate. Rezultati su bili odlični u znanju, no posebno bih istaknuo naše najmlađe učenike koji su imali izvrsne rezultate u niz literarnih i likovnih natječaja gdje su pokazali vrlo veliku kreativnost. Uz to sve smo u školi provodili i brojne projekte koje su uspješno izvodili učenici uz potporu svojih mentora od početka do kraja nastavne godine – rekao je ravnatelj Krešo Grgac.

Ispred nagrađenih učenika i učenica govorila je Una Bebek, učenica petog razreda koprivničke Osnovne škole Braća Radić koja je osvojila drugo mjesto u kemiji, pohađala na mnogo literarnih natjecanja i sudjelovala na brojnim projektima. Priznanje joj, kako je rekla, znači mnogo, a uz sve aktivnosti koje je imala, uspjela je i napisati i knjigu.

– Zahvalila bi se svima, učenicima, mentorima, ravnateljima, roditeljima koji su bili potpora svima u sustavu i nastavnom procesu i koji su uspjeli da se školska godina privede kraju. Pored objektivno izazovnih okolnosti u kojima smo se svi našli, uspjeli smo izvrsno odraditi natjecanja i projekte tako da ove godine imamo 258 nagrađenih učenika i mentora – kazala je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž. Nagrađeni su Jakov Jurić i njegov mentor Boris Tonc (OŠ Antun Nemčić Gostovinski), Una Bebek i mentorica Sanja Pakasin (OŠ Braća Radić), Luka Kiš i mentorica Snježana Mihočka (OŠ Đuro Ester), Juraj Kovač i mentorica Sara Beriša (UŠ Fortunat Pintarić), Karlo Špeh i metnorica Ana Prentašić (Srednja škola Koprivnica), Matija Štefotić i metor Emil Goub (Obrtnička škola Koprivnica) i Nika Šprem i mentorica Mišela Lokotar (Gimnazija Fran Galović).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI