GRAD ‘IZMISLIO’ JOŠ JEDAN ROĐENDAN Predsjednik Ivo Josipović u ponedjeljak stiže u Koprivnicu

U pozivu koji je stigao stoji kako će se u ponedjeljak upriličiti "svečanost obilježavanja 20 godina funkcioniranja Grada Koprivnice kao jedinice lokalne samouprave"


Autor: podravski.hr — 17.04.2013. / 14:23 Aktualno

KOPRIVNICA – Predsjednik Hrvatske dr. Ivo Josipović stiže u ponedjeljak u Koprivnicu! Razlog njegova iznenadnog posjeta, kako neslužbeno doznajemo, bit će obilježavanje 20. godišnjice Grada Koprivnice.
U pozivu koji je stigao medijskim redakcijama stoji kako će se u ponedjeljak upriličiti “svečanost obilježavanja 20 godina funkcioniranja Grada Koprivnice kao jedinice lokalne samouprave”. Riječ je, zapravo, o datumu prvih lokalnih višestranačkih izbora u Hrvatskoj koji su se održali u travnju 1993. godine i nakon kojih je Koprivnica prestala biti Općina Koprivnica u čijem su sastavu bili grad i 11 sadašnjih okolnih općina.
Svečanost će se održati u ponedjeljak u 13 sati u dvorani Kina Velebit. U pozivu koji potpisuje gradonačelnica Vesna Želježnjak stoji kako bi se na svečanosti trebali “prisjetiti razvojnog puta Grada Koprivnice u ovih 20 godina te što je postignuto i kako se podizala kvaliteta života građana”.
Zanimljivo je kako Koprivnica svoj rođendan slavi 4. studenoga jer je na taj dan 1356. godine kralj Ludovik I. Anžuvinac izdao povelju na osnovi koje je podravska prijestolnica postala “slobodni i kraljevski grad” po uzoru na zagrebački Gradec.
Nakon što je, dakle, lani proslavila 656. rođendan, Koprivnica ove godine slavi 20. obljetnicu osnutka. Slučajno ili ne, od idućeg tjedna stranke ‘zahuktavaju’ kampanju za lokalne izbore. (rm)