Grad Koprivnica stipendira svoje studente, mlada studentica Irena Vidović: ‘Drago mi je da je Grad prepoznao sestrinstvo kao deficitarno zanimanje.’

Danas je u gradskoj vijećnici gradonačelnik Mišel Jakšić uručio ugovore studentima koji su ostvarili pravo na gradsku stipendiju. U Proračunu Grada Koprivnice za 2021. godinu osigurano je tri milijuna kuna za stipendiranje studenata, a u ovoj godini Grad će stipendirati ukupno oko 430 studenata.

Mjesečna stipendija za deficitarna zanimanja iznosi 800 kuna, dok redovna mjesečna stipendija iznosi 550 kuna. Stipendija za studiranje u inozemstvu iznosi 1100 kuna. Grad također u većem iznosu stipendira studente s invaliditetom. Riječ je o stipendiji u iznosu od 800 kuna za studiranje u Hrvatskoj i 1600 kuna za studiranje u inozemstvu.

Svečanoj podijeli, nažalost, prisustvovao je određeni broj studenata zbog epidemiološke situacije, a uručeni ugovori bili su za studente deficitarnih zanimanja poput građevine i sestrinstva.

Stipendiju je dobila i Irena Vidović, studentica druge godine studija sestrinstva na Sveučilištu Sjever u Varaždinu koja je rekla da će svojih 800 kuna uglavnom iskoristiti za financiranje smještaja.

Irena Vidović svoju će stipendiju iskoristiti za financiranje smještaja u Varaždinu.

“Drago mi je da je Grad prepoznao sestrinstvo kao deficitarno zanimanje i da se čak dvije stipendije daju studentima sestrinstva. Puno mi znači ova stipendija, živim u studentskom domu koji, iako je jeftiniji, i dalje dosta košta tako da će stipendija ići na financiranje studentskog života u Varaždinu. Plan je ostati u Hrvatskoj, ali ako ne bude išlo, onda nešto… barem ću pokušati tu u Hrvatskoj – rekla je Irena.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI