Grad Križevci objavio je Javni poziv za sufinanciranje uklanjanja ruševnih objekata

Grad Križevci objavio je Javni poziv za sufinanciranje uklanjanja zapuštenih ruševnih objekata. Grad poziva sve zainteresirane fizičke i pravne osobe da se jave te pomognu u uklanjanju zapuštenih ruševnih objekata koji, uslijed oštećenja ili dotrajalosti, predstavljaju opasnost ljudima i drugoj imovini ili tako zapušteni narušavaju vizuru dijela grada u kojem se nalaze.

Sufinanciranje od strane Grada iznosi 15 tisuća kuna po objektu, a na Javni poziv mogu se javiti fizičke i pravne osobe, vlasnici nekretnine (stambene, poslovne i stambeno-poslovne) koja se nalazi unutar I. i II. zone grada te uz pješačku stazu, pješačko-biciklističku stazu ili kolnik.

„Potres koji je 29. prosinca snažno pogodio Sisačku-moslavačku županiju, ostavio je posljedice i u Križevcima. Ukoliko bi se takav potres dogodio Križevcima, imali bi vrlo vjerojatno sličnu situaciju. Mi smo s ovom mjerom krenuli još 2019. godine, no tek dvoje sugrađana iskoristilo je ovu potporu do sada stoga pozivam sve vlasnike kuća ili zgrada koje su u lošem stanju da se jave na poziv i iskoriste ova sredstva prije nego nam se dogodi tragedija kao u Petrinji, Sisku i Glini”, rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Cijeli javni poziv možete pronaći ovdje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI