Grad kroz 27 mjera nudi potpore poduzetnicima u vrijeme krize

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad Đurđevac i u ovoj godini kroz program poticanja poduzetništva nudi 27 mjera za potpore poduzetnicima. U prvih deset mjeseci ove godine poduzetnicima je isplaćeno 165.000 kuna, a najviše su koristili mjere financiranja zakupa poslovnog prostora u poduzetničkom inkubatoru te sufinanciranja kupnje opreme i strojeva.

U sklopu socijalnog poduzetništva Grad vlasnicima obiteljskih domova za starije i nemoćne osobe financira uređenje i opremanje smještajnih kapaciteta u iznosu od 50 posto ukupnih ulaganja, odnosno za novoosnovane obiteljske domove iznos od 5000 kuna po predviđenom broju kreveta za smještaj štićenika, a najviše do 50.000 kuna. Postojeći obiteljski domovi za unapređenje smještaja mogu koristiti subvenciju za poboljšanje uvjeta postojećih kapaciteta do iznosa od 1000 kuna po broju kreveta za smještaj štićenika.

– Nudimo i povoljne uvjete poduzetnicima za ulaganje u poslovne zone te savjetodavnu pomoć kod pisanja projekata za sve one koji ih pišu sami. Predviđeno je i sufinanciranje troškova izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije odnosno trošak konzultanta – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI