Grad Ludbreg nastavlja s projektom Zaželi, uključeno je 155 osoba

Tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Grad Ludbreg u suradnji s partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Regionalnim uredom Varaždin, Centrom za socijalnu skrb Ludbreg te općinama Martijanec, Sveti Đurđ, Mali i Veliki Bukovec od rujna prošle godine provodi projekt Zaželi Ludbreg. Vrijednost projekta je 1.815.150,00 kuna, a postotak sufinanciranja iznosi 100 posto, dok projekt traje 17 mjeseci.

– Po ovom projektu zaposleno je 20 žena koje spadaju u teško zapošljivu skupinu, koje se brinu za starije i nemoćne osobe. Trenutno po projektu imamo uključenih više od 155 osoba, iako smo na početku planirali da ćemo uključiti 120 osoba. Razlog zašto imamo veći broj korisnika od planiranog jest teška situacija uzrokovana COVID krizom – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić. Jedna od stavki koja je ostvarena odnosi se na dostavu kućnih potrepština. Ono što se radi jest da se starijim osobama dostavljaju paketi, odnosno kućne potrepštine.

– Planiramo dalje nastaviti istim tempom, pružati uslugu pomoći u kući, brinuti se za naše najstarije građane i lagano privoditi projekt kraju. Ali imamo još vremena do kraja projekta, tako da ćemo se potruditi nadograditi ovu cijelu priču – kazao je gradonačelnik Bilić.

Foto: Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI