Grad Ludbreg sve se više okreće turizmu: Posjetiteljima nude vrhunski doživljaj!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ludbrežanke i Ludbrežani na lokalnim su izborima najveće povjerenje iskazali Dubravku Biliću koji je već u prvom krugu osigurao treći mandat. On smatra da su građani jednostavno prepoznali program koji je zapravo samo nastavak dosadašnjih aktivnosti.

– Prije osam godina cilj je bio probuditi Ludbreg. Grad je to uronjen u prirodu i bogate prošlosti, što ga čini idealnim za razvoj turizma. Privlačan je i za investiranje gospodarstvenika, a uz pomoć brojnih europskih projekata koje smo dosad realizirali, odmakli smo znatno dalje od brojnih u Hrvatskoj. Okrenuli smo se i zaštiti okoliša i održivom razvoju, a tako želimo nastaviti i dalje. Zahvaljujem sugrađanima na povjerenju, moj tim i ja samo ćemo i dalje nastaviti najkvalitetnije što znamo kako bi naš Ludbreg uvijek bio najbolji  – kaže Bilić.

Ono što posebno ističe za naredno razdoblje jest suradnja sa susjednim općinama.

– Naš kraj obiluje potencijalima, ali kao i u brojnim situacijama, bez zajedničkog djelovanja nema rezultata. Naš najveći zajednički projekt bit će razvijanje održivog javnog prijevoza u sklopu kojeg planiramo autobusnim linijama povezati sva ludbreška naselja, ali i naselja iz susjednih općina s Ludbregom kroz pet različitih linija te time povezati u jednu cjelinu 20.000 stanovnika ludbreške Podravine – kaže Bilić. 

Ponosan je i na razvoj održive poljoprivrede u proteklom razdoblju kao i na osnivanje poljoprivredne zadruge koja je u kratko vrijeme postala respektabilna zajednica s više od 50 članova.

– Proizvodnju povrća i cvijeća, poticanje pčelarstva i vinogradarstva te vraćanje uzgoja svinja, krava i drugih domaćih životinja nastavit ćemo poticati i u sljedećem periodu. Ono po čemu se razlikujemo od drugih jest ulaganje u digitalizaciju poljoprivredne proizvodnje s 30-ak poljoprivrednika jer na taj način želimo omogućiti veće prihode poljoprivrednicima i zdravije proizvode za korisnike. Održiva i zdrava poljoprivreda mora biti i dio turističke ponude grada – kaže Bilić.

U doba kada turisti žele doživljaj, Ludbreg nastoji stvoriti upravo to. Nedavno su otvorili jedinstveni arheološki park koji kroz korištenje novih tehnologija nudi poseban doživljaj. Zelenu oazu u samom središtu grada pretvaraju u zelenu bajku omiljenu šetačima, trkačima, biciklistima i ribolovcima.

– Turizam je zapravo jedna velika prilika za dodatni razvoj Ludbrega. U cijelom ovom zlu oko pandemije mi smo odlučili stvarati turističku priču koja može biti iznad toga. Podsjetili smo se prekrasnog položaja našega Ludbrega koji je okružen zelenilom i odlučili stvoriti nešto novo. Naravno, puno je lakše kad već imate temelje u prirodnim ljepotama, povijesnom bogatstvu. Tu su i nezaobilazne ludbreške značajke – jedinstveno euharistijsko proštenište, centar svijeta, arheološko blago. Posebno ističemo razvoj rekreativnog turizma u prirodi, biciklizam, nordijsko hodanje i planinarenje, vožnju kajaka kao jedinstvenu ponudu ovoga kraja koja zajedno s drugim proizvodima poput vina i zdrave hrane ili kulturnih i povijesnih atrakcija može privlačiti turiste da u Ludbregu provedu i nekoliko dana. Gradnja gradskog bazena s autokampom, za koji smo predali zahtjev za lokacijsku dozvolu, bit će kruna turističke ponude koja će Ludbreg učiniti privlačnijim mjestom – pojašnjava Bilić.

Dodaje i kako je Ludbreg najveće malo mjesto zahvaljujući kulturi koja je oduvijek dio identiteta grada.

– Arheološko nalazište dokaz je da je Ludbreg postojao davno prije brojnih gradova. Danas nažalost često puta s uma smetnemo koliki je značaj kulture. Ona nas čini prepoznatljivima, ona stvara identitet jednoga grada. Mi u Ludbregu s tim spoznajama nemamo problema i svjesni smo da nam je prošlost dala kvalitetne temelje na kojima stvaramo daljnju kulturnu priču. Imamo Centar za kulturu koji se i kroz pandemijsko vrijeme trudi da kulturna događanja budu dio zajednice, imamo knjižnicu, uspješno kod nas djeluje i glazbena škola, tu su i brojne udruge koje svojim programima i projektima doprinose kreiranju sadržaja. Upravo se završava uređenje Centra za kulturu i obnova kinodvorane, u planu je preseljenje knjižnice u nove prostore te otvaranje muzeja koji bi objedinio mnogobrojne kulturne zbirke, od etnološke, arheološke i industrijske baštine, te na taj način Ludbreg predstavio kao jednu zajednicu kojoj je građanska kultura temelj razvoja jedne tolerantne i inkluzivne sredine koja različitosti prihvaća i njeguje te pokazuje svoju pripadnost srednjeeuropskom kulturnom krugu. Ulaganje u obrazovanje, od najranije vrtićke dobi pa sve do studija, u sport kroz gradnju sportskih borilišta te kulturu čini Ludbreg najboljim mjestom za život – zaključuje Bilić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Jučer u Koprivnici cijepljeno 311 osoba

Kako doznajemo u Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije oni i dalje nastavljaju s organizacijom i provođenjem akcija cijepljenja

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI