Grad mora deložirati poznatu udrugu, oni kažu kako će se vjerojatno ugasiti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ovo je kraj. Vjerojatno ćemo se ugasiti – kazao je prošli tjedan Milan Mišir, šef Društva za uzgoj malih životinja Križevci 1974 i udruge Kukmica nakon što je zaprimio tužbu kojom Grad Križevci želi sudskim putem deložirati te udruge iz prostora u bivšoj vojarni koji koriste, kako kaže, više od deset godina.

Epilog je to spora koji traje već dulje vrijeme, nakon što je Grad taj prostor dao u ruke udruzi P.O.I.N.T. U gradskoj upravi tada su rekli kako su Miširove udruge prostor koristile nezakonito, bez ugovora, na temelju riječi bivšeg gradonačelnika Branka Hrga, koji je i jedan od osnivača Društva za uzgoj malih životinja.

– Nakon što su nam u svibnju iz Grada provalili u prostore u kojima držimo kaveze i drugu opremu za nastup na sajmovima i zaključali ih – a odonda nam je blokiran rad – u Gradu su nam najprije ponudili neadekvatan prostor, a potom portirnicu u bivšoj vojarni, koja bi nam odgovarala jer nismo zahtjevni, no doznali smo da je ta portirnica predviđena za rušenje. Zato smo tražili da u ugovoru o najmu piše da će nam u slučaju njezina rušenja Grad dati na korištenje novi prostor, uz napomenu da nam on odgovara, ali na to, na dvije riječi u ugovoru, ne žele pristati – kazao je Mišir.

Milan Mišir

Dometnuo je kako udruge nemaju novca za odvjetnika te sudsku borbu protiv deložacije. Kazao je i kako su zatražili zaštitu gradskih vijećnika, no ona je izostala, pa je izgledno da će udruge koje broje 80-ak članova, dobrim dijelom branitelja, prestati s radom.

U gradskoj upravi kažu kako su dvije udruge gradski poslovni prostor bez ugovora i bez plaćanja i kune zakupnine koristile deset godina.

– Nakon višestrukih pokušaja Grada Križevaca da im izađemo ususret i osiguramo odgovarajući prostor, pod jednakim uvjetima kao i za sve druge udruge, tražili su od Grada da se u ugovor o zakupu unesu neke odredbe koje bi predstavljale ustupak, odnosno pogodovanje, stavljajući ih u povlašteni položaj u odnosu na ostale. Grad više nije imao izbora te je morao podići tužbu radi iseljenja, međutim još uvijek se nadamo da će se predstavnik udruga prihvatiti ponuđeno i preseliti u prostor koji im je ponudio Grad i koji se, usput rečeno, nalazi doslovno preko ceste ovoga gdje su se do sada nalazili – kažu u gradskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI