Grad obnovio osam dječjih igrališta s 200 tisuća kuna

Grad Križevci nastavio je s ulaganjima u dječja igrališta pa su tako u Ulici Krunoslava Heruca, odvojku Zagorske ulice, Tomislavovoj ulici, Ulici Brace Hanžeka, Ulici Sidonije Rubido, Crnom putu, Ulici Frana Gundruma i u Cubincu uklonjena postojeća devastirana i dotrajala igrala i postavljena nova. Ljuljačke, vidikovac, klackalice i njihalice samo su neke od sprava postavljene tijekom proteklih nekoliko tjedana kako bi djeca imala što bolje uvjete za igru. Vrijednost nabavljenih sprava iznosi 200 tisuća kuna, a osim sprava, nabavljene su i nove klupe te stolovi s klupama kako bi roditelji mogli opušteno promatrati svoju djecu u igri.

– Osim što smo ove godine izgradili skate i trampolin park, ujedno smo ulagali u nove sprave na već postojećim dječjim igralištima. Ovom investicijom osigurali smo našoj djeci nove sadržaje za sigurnu i bezbrižnu igru što je u skladu sa statusom grada prijatelja djece. Nakon ove investicije, cilj nam je sljedeće godine na još nekoliko lokacija u gradu postaviti nova dječja igrališta, prvenstveno tamo gdje ima potrebe odnosno mnogo djece – rekao je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, ujedno i predsjednik Koordinacijskog odbora akcije „Grad Križevci – prijatelj djece“.

Ovog tjedna krenut će osvježavanje starijih drvenih sprava novom bojom, čime će se dječja igrališta dodatno urediti i ujedno biti još ljepša.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI