BEZ NASLJEDNIKA Grad od pokojnika naslijedio kredit i automobile. Kredit mora platiti, a vozila su – nestala

Općinski sud u presudi je naglasio kako je ta imovina popisana tijekom ostavinske rasprave kod javnog bilježnika, što je službeni dokument


Autor: podravski.hr — 25.11.2018. / 15:11 Aktualno

Ilustracija / Palača pravde u Koprivnici

Grad Koprivnica morat će platiti kreditni dug pokojnog Mladena prema banci koji iznosi oko 80.000 kuna s kamatama jer je nakon njegove smrti naslijedio svu imovinu i obveze s obzirom da obitelj nije imala zakonskih nasljednika. Tako je odlučio Općinski sud u Koprivnici, a presuda je nepravomoćna i Grad će se na nju žaliti.
Mladen je umro 2016. godine i u presudi se navodi kako je Grad od njega naslijedio automobile Kia shuma iz 2001. godine i Fiat 128 iz 1981. godine te traktor IMT iz 1969. godine. Nakon smrti Mladenove supruge 2017. godine, Grad je od nje naslijedio polovicu suvlasničkog dijela kuće s dvorištem ukupne površine 750 kvadrata. Što je s drugom polovicom, nije poznato.
No, Grad je upozorio kako iza pokojnoga Mladena – koji je jedini stvarni dužnik prema banci – nije naslijedio nikakvu imovinu. Prema podacima Policijske uprave, naime, sva tri motorna vozila – dva osobna automobila i traktor – odavno su odjavljena i nigdje ih nema. Vjerojatno su svi završili na otpadu ili u starom željezu.
No, Općinski sud u presudi je naglasio kako je ta imovina popisana tijekom ostavinske rasprave kod javnog bilježnika, što je službeni dokument. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA