Grad odustao od rotora na Trgu mladosti, prioritet ipak kod HAK-a

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iako je bilo najavljeno da je sljedeći u izgradnji kružni tok na raskrižju na Trgu mladosti, upravo iz gradske uprave doznajemo kako je ovaj posao odgođen najranije za 2023. godinu! Radi se o vrlo prometnom raskrižju, posebno u vrijeme odlaska s posla u popodnevnim satima, a nerijetke su i prometne nesreće zbog uzimanja prednosti prolaska.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Međutim, u Gradu navode kako je prioritet jedan drugi koprivnički rotor.

-Grad Koprivnica izradio je idejna rješenja za uređenje dva nova kružna raskrižja. Riječ je o rotoru na Trgu mladosti i rotoru na raskrižju Starogradske ulice i Ulice I. Mažuranića (kod HAK-a) – navode i dodaju kako će to biti podloge za daljnju razradu projektne dokumentacije i ishođenje dozvola.

Križanje kod HAK-a je prioritet

Prioritet im je raskrižje kod Hrvatskog autokluba, Starogradske ulice i Ulice I. Mažuranića, a ono će biti u prijedlogu proračuna za 2022. godinu. Uređenje raskrižja na Trgu mladosti u proračunskom je planu za 2023. godinu.

Inače, u Koprivnici je trenutno 10 kružnih tokova, a najnoviji na Radićevoj pa smo time „prešišali“ Đurđevac kao grad s najviše rotora u našoj županiji.

Koprivnički prometni stručnjak, instruktor vožnje, predavač i voditelj u Autoklubu Koprivnica Ivica Ressler ističe da su kružni tokovi odlična rješenja, posebno u gradovima i njima se podiže sigurnost.

Ivica Ressler

-Statistički nema dvojbe da su kružni tokovi pravo rješenje. Usporavaju promet, a pospješuju protočnost. Ako se kojim slučajem i dogode nesreće, one su ili s materijalnom štetom ili lakšim ozljedama – ističe Ressler koji kaže kako su gotovo svi rotori u Koprivnici u redu, no jedan ga muči:

– To je rotor na Basaričekovoj kod Triglava. Kad idete od starog Zagorja prema njemu i ravno za Štros, doslovno možete „preletjeti“ preko njega. Stoga i nema baš svoj smisao, jer ne usporava.

Dodajmo i kako u Gradu podsjećaju na plan gradnje kružnog toka na južnoj obilaznici, odnosno Križevačkoj cesti. Investitor radova su Hrvatske ceste.

– Novi rotor bit će na postojećem kolniku državne ceste prema Križevcima, te će se geometrijski i visinski poklapati sa starom prometnicom. Od Hrvatskih cesta očekujemo da će iduće godine provesti nabavu i izvesti radove – navode u gradskoj upravi koja je napravila svoj dio posla, ishodila građevinsku dozvolu i riješila sve imovinsko-pravne odnose.

Vrijednost projektne dokumentacije je 246.125 kuna, a za potrebe rješavanja otkupa parcela izdvojeno je 411 tisuća kuna.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Danas u prometu budite ljubazni

Policijska uprava Koprivničko-križevačka danas provodi preventivnu akciju “Dan ljubaznosti u prometu”. To ukratko znači da će policija vozače bicikala i motornih vozila koji će poštivati

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI