Grad osigurao novac za školu u Podolicama, kreću natječaji

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prema izmjenama i dopunama gradskog Plana nabave, Grad Koprivnica osigurao je 33,8 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije i izgradnju OŠ Podolice, a cijeli projekt trebao bi trajati dvije godine.

– Za početak izgradnje zgrade osnovne škole na Podolicama potrebno je provesti nabavu, ugovoriti i izraditi projektnu dokumentaciju usklađenu sa svom zakonskom regulativom te ishoditi potrebne dozvole za gradnju. Ugovaranje izrade projekata i izvođenja radova planirano je tijekom ove godine – rekli su u gradskoj upravi.

Prije pet godina Podolice su bile veliko gradilište

U studenom prošle godine predstavljeno je idejno rješenje školske zgrade prema kojem će se u narednom razdoblju ići prema traženju vizualnog rješenja.

– Kako bi se osigurala potpuna jednosmjenska nastava na području grada, potrebno je izgraditi dodatne četiri učionice na jednu od postojećih osnovnih škola koje su građene prema tada važećim standardima, što nije moguće postići izgradnjom nove škole na Podolicama prema važećim zakonima. 2021. godina je realna godina u kojoj možemo očekivati izgrađenu osnovnu školu na Podolicama te dodatne četiri učionice kojima bi se osigurala jednosmjenska nastava za sve učenike Koprivnice – rečeno je prilikom predstavljanja idejnog rješenja u studenom.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI