Grad ponudio gradilišta na Podolicama: Prodaju pet parcela, cijena s popustom 30-ak tisuća kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Do 2. travnja traje gradski natječaj za prodaju građevinskih parcela u kvartu  Podolice. Grad je natječajem zainteresiranim obiteljima ponudio pet parcela od 527 do 625 kvadrata, a početna je cijena od 122 do 145 tisuća kuna.

No, te se cijene umanjuju ovisno o ostvarenom popustu koji može biti najviše do 80 posto. Već 50 posto popusta možete dobiti ako ste mlađi od 45 godina, te vi i vaš partner nemate zadovoljavajući stambeni prostor, što uključuje određenu kvadraturu po osobi.

Za svako dijete ide dodatnih deset posto popusta, za dijete s teškoćama u razvoju te invaliditetom također 10 posto; ako ste član obitelji stradalog branitelja iz Domovinskog rata dobit ćete također dodatnih deset posto, kao i ako ste osoba od posebnog interesa za grad, što znači deficitarnog zanimanja. Popust tako može ići do 80 posto, što znači da za atraktivnu parcelu morate iskeširati svega 30-ak tisuća kuna.

Riječ je o lokaciji koja će mladim obiteljima u budućnosti biti i atraktivnija zbog gradnje nove osnovne škole, te blizine samog središta grada, a opet udaljene od gradske vreve.

– Odlučili smo se za povoljnije cijene kako bismo potaknuli demografsku obnovu, urbanu regeneraciju naselja te smanjili iseljavanje mladih obitelji i pomogli građanima – pojasnili su u Gradu. Detalji natječaja te obrasci dostupni su na gradskim web-stranicama.

Tekst je objavljen u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista.

foto  arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI