Grad prijatelj djece: Potpisali Europsku povelju o radu s mladima

Grad Križevci prošli je tjedan prihvatio inicijativu Udruge gradova i uključio se u postupak certificiranja Križevaca kao Grada za mlade. Riječ je novoj inicijativi koja evaluira politike usmjerene mladima radi podizanja kvalitete života mladih. Prvi korak u certificiranju je potpisivanje Europske povelje o lokalnom radu s mladima, što je prošli tjedan odradio gradonačelnik Mario Rajn.

– U protekle četiri godine puno smo aktivnosti, sredstava i naših fokusa usmjerili na djecu i mlade, a to je rezultiralo s 40 programa vrijednih više od 60 milijuna kuna. Prošle godine bili smo u top 5 gradova u Hrvatskoj po izdvajanjima za mlade i to je svakako trend koji želimo i dalje nastaviti. Budući da smo već ranije prepoznati od Saveza Društava Naša djeca Hrvatske i imamo status Grada – prijatelj djece, smatram da je ovo prirodan nastavak naših inicijativa, a u tome vidimo partnerstvo s gradskim Savjetom mladih koji je jedan od preduvjeta za pristupanje ovoj inicijativi – rekao je Rajn.

Predsjednik Savjeta mladih grada Križevaca Antonio Sirovec istaknuo je zadovoljstvo što se u ovom sazivu Savjeta mladih kreće s certificiranjem Križevaca kao Grada za mlade. Nakon potpisivanja Povelje, sljedeći korak prema certificiranju Križevaca kao Grada za mlade predstavljanje je ove inicijative na Gradskom vijeću. U sklopu ovih aktivnosti na ulazima u Križevce postavljene su table Grad Križevci – prijatelj djece pa će tako sada svi koji dolaze u Križevci znati da ulaze u Grad – prijatelj djece.

Što se tiče gradskih aktivnosti, Grad daje dar za rodilje, sufinancira boravak djece u dječjim vrtićima, osigurava dar povodom Sv. Nikole, osigurava pomoćnike u nastavi, besplatnu školsku prehranu za djecu u riziku od siromaštva, sufinancira prijevoz, osigurava dar za najbolje učenike i nastavnike te stipendije za studente deficitarnih zanimanja.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI