Grad priznao poraz: Ne možemo protiv onih koji ostavljaju pse na ulici

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U đurđevačkim gradskim kvartovima sve je više pasa lutalica, što kod brojnih građana izaziva nelagodu i strah. Psi lutalice najviše se motaju ispred zgrada u Ulici Đure Basaričeka u širem gradskom središtu te Doma Mladen Markač u kvartu Peski. Građani stalno upozoravaju na tu problematiku, kao i činjenicu da sve više neodgovornih vlasnika na tim mjestima ostavlja pse o kojima više ne žele voditi brigu. 

Ova je priča objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista u ponedjeljak…

– Prije su se psi lutalice pojavljivali u većem broju u razdobljima cijepljenja. Sad to više nije pravilo i gotovo da nema mjeseca u kojem se ispred naših zgrada ne pojave novi psi lutalice. Bojimo se za našu sigurnost jer su psi nepredvidivi i uvijek postoji mogućnost da nekoga napadnu. Posebno strahujemo za našu djecu. Očito prvo netko treba stradati da bi se problem riješio – kaže Goran Fuček.

Problem s psima lutalicama, dodaje on, postoji već godinama i krajnje je vrijeme da reagiraju službe nadležne za tu problematiku.

– Nije nam jasno kako nitko iz gradske uprave ne vidi da se po gradu stalno motaju ti psi. Problem predstavljaju i pojedini vlasnici pasa koji svoje ljubimce puštaju s uzice da se bez kontrole šeću po dječjim igralištima pa bi se trebalo pozabaviti i tim problemom prije nego što netko od djece strada – kaže Goran Fuček.

U gradskoj upravi ističu kako se po prijavi rješavaju slučajevi pasa lutalica, no problem je nemoguće iskorijeniti jer neodgovorni građani sve češće po gradskim kvartovima ostavljaju pse o kojima ne žele voditi brigu.

– Ti psi nisu čipirani pa je nemoguće utvrditi njihova vlasnika, a za zbrinjavanje pasa lutalica potrebno je pozvati djelatnike Veterinarske stanice Nova Koprivnica koja je ovlaštena za taj problem. Na svaku dobivenu prijavu se reagira i nastoji zbrinuti pse koji ugrožavaju sigurnost građana – kažu u gradskoj upravi.

FOTO Darko Imbriš

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI