Grad rješava dva ključna prometna problema, grade rotor i obnavljaju cestu od groblja

Grad Ludbreg u suradnji s Hrvatskim cestama pokreće dva projekta kako bi se riješili problemi koje uzrokuje gust promet u Gradu.

Prvi projekt je rekonstrukcija ceste D24 od groblja do izlaska iz Hrastovskoga do županijske ceste Hrastovsko-Poljanec.

– Projekt uključuje rekonstrukciju, odnosno izgradnju kružnog toka kod Tri lipe u Kućanu Ludbreškom na način da se malo zamiče prema Hrastovskom s time da se Tri lipe ne diraju već ostaju kao nekakav znak prepoznatljivosti toga dijela grada. Potom se spaja na cestu prema groblju i dalje prema Hrastovskom. Ravnaju se malo zavoji i cesta se proširuje na širinu od 12 metara tako da imamo prostora za široku biciklističku stazu kroz obje strane – istaknuo je  gradonačelnik.

To je zaopravo kritično mjesto jer je na toj dionici poginulo puno ljudi u prometnim nesrećama, stoga Grad u suradnji s Hrvatskim cestama želi usporiti promet i spriječiti sve moguće buduće fatalne nesreće.

Drugi projekt je rekonstrukcija kružnog toka na državnoj cesti D2, odnosno na semaforima kod Selnika koji su kritična točka vezana uz nesreće i druge probleme.

Prema riječima gradonačelnika Bilića ono što će Grad napraviti tijekom godine kad se kružni tok počne graditi je osvjetljavanje cijele dionice državne ceste, od kružnog toka do Poljanca tako da se poveća sigurnost sudionika u prometu. Osvijetlit će se i pružni prijelaz kod Grafičara tako da pješaci i biciklisti budu sigurniji odnosno da cijeli promet teče sigurnije i s puno manje ometanja. (iš)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI