Grad rotora: Uskoro počinje gradnja kružnog toka na raskrižju Grkinske i Krležine

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Uskoro će početi radovi na izgradnji još jednog kružnog toka u Đurđevcu, i to na opasnom raskrižju Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže u gradskom kvartu Peski. Raspisan je natječaj za izvođača radova, a početak gradnje planiran je krajem lipnja.

Grad je za ovaj projekt dobio 700.000 kuna. Ukupna vrijednost projekta je 1,3 milijuna kuna, od čega je 700.000 kuna osiguralo Ministarstvo unutarnjih poslova dok će preostala sredstva izdvojiti Grad i Županijska uprava za ceste. Novim rotorom će se povećati sigurnost svih vozača jer trenutno nepregledno raskrižje predstavlja problem vozačima koji se uključuju na glavnu cestu.

– Izgradnjom kružnog toka smanjit će se i brzina prometovanja na spoju ovih dviju ulica – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI