Grad sam financirao izgradnju lifta, bez potpore države

Grad Ludbreg prošle se godine prijavio na Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2021. godini, koji je objavilo Ministarstvo branitelja.

–Na spomenuti javni poziv javili smo se s projektom izgradnje dizala. Naime gradska uprava, ali i druge službe poput recimo Porezne uprave, smještene su u zgradi koja je nažalost nepristupačna za osobe s invaliditetom. No, projekt izgradnje lifta, a to je ujedno bila i jedina moguća opcija za rješavanje ovog problema, nažalost nije naišao na potporu Ministarstva – kazao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Iz Ministarstva su gradsku upravu obavijestili kako u okviru raspoloživih sredstava u Državnom proračunu nije bilo mogućnosti poduprijeti svaki prijavljeni korak, pa tako niti ovaj. No, problem je riješio Grad i lift je ipak napravljen.

–Podsjećam sve sugrađane da ga mogu slobodno koristiti kada obavljaju poslove u gradskoj upravi ili drugim službama koje su smještene na ovoj lokaciji – rekao je gradonačelnik Bilić.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI