Građani: Digli cijenu naknade, a groblje je zapušteno kao nikad prije

Podravski list profile

U redakciju nam je stiglo nekoliko fotografija ogorčenih građana Koprivnice koji su primijetili kako je gradsko groblje Pri Svetom Duhu ove godine prilično zaraslo u visoku travu i korov. Kažu, poskupjela je grobna naknada, i to poprilično, a groblje nikad nije bilo lošije održavano. Smeta im što zelene površine i područja gdje nema grobova, kao i do samih grobova, nitko ne održava, već je trava prekrila sve do visine križeva.

– Čovjek bi pomislio da veća cijena znači barem istu razinu usluge, ako ne i veću, a na groblju je ove godine jako ružno. Trava se ne kosi, sve izgleda nekako zapušteno – rekao je jedan građanin koji je želio ostati anoniman.

Pitali smo Komunalac koji upravlja grobljem o čemu se radi, a oni su nam kazali da nisu smanjili broj košnji u odnosu na prethodne godine.

– Košnja gradskog groblja obavlja se jednom mjesečno od početka travnja do kraja listopada. Do danas je gradsko groblje pokošeno četiri puta, četvrta je košnja u završnoj fazi. Ciklusi košnje iz mjeseca u mjesec ponavljaju se do kraja vegetacijske godine. Razlog ovom intenzivnom porastu trave čak i u ovim ljetnim mjesecima je obilje vlage u tlu. Ova je godina izrazito kišna uz obilje padalina naročito u svibnju, kada je zabilježeno čak deset kišnih dana – rekli su u Komunalcu.

Uz ostali redovan posao na groblju (obavljanje posljednjih ispraćaja, ukopa, sakupljanje i odvoz otpada s groblja) jedna košnja na gradskom groblju traje deset radnih dana, bez oborina. Nakon košnje gradskog groblja, započinju se kositi prigradska groblja u Bakovčicama, Herešinu, Jagnjedovcu i Reki te Pravoslavno groblje u Koprivnici. Košnja na prigradskim grobljima traje u prosjeku osam radnih dana.

FOTO Čitatelj

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti