Građani ljuti: Za isti mjesec došli im računi od dva opskrbljivača

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Računi za plin za mjesec travanj neugodno su iznenadili potrošače s đurđevačkog područja. Iako je većina potrošača i od travnja odlučila potpisati ugovor s gradskom tvrtkom Komunalije plin, dobili su račune tvrtke E-on koju je Hrvatska energetska regulatorna agencija službeno odredila opskrbljivačem plina na đurđevačkom području. Računi tvrtke E-on uzrokovali su nezadovoljstvo građana koji su prvenstveno zbunjeni nastalom situacijom.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Plin plaćam kroz akontacije svaki mjesec pa sam i za travanj i za svibanj već uplatio akontacije Komunalijama plin s kojima sam potpisao novi ugovor. Nije mi jasno zašto sam za travanj dobio račun tvrtke E-on jer sam se izjasnio da ne želim da mi oni budu opskrbljivači – kaže Ivan Horvat koji uputio i prigovore tvrtkama Komunalije plin i E-on.

U Komunalijama plin ističu kako su nakon 1. travnja pozivali kupce da potpišu novi ugovor ako žele da im Komunalije plin i dalje obavljaju opskrbu plinom kao i dosad. Potrebno je bilo pokrenuti postupak vraćanja odnosno promjene opskrbljivača s tvrtke E-on na Komunalije plin kroz potpisivanje ugovora s Komunalijama plinom, što je velik broj kupaca i učinio.

Tomislav Kolarić

– Svi su kupci s 1. travnja zbog zakonske regulative postali kupci tvrtke E-on i smatraju se njihovim kupcima sve do trenutka kada su potpisali ugovore s Komunalijama plin. Primjerice, ako su kupci potpisali s nama ugovore i zahtjev za promjenu opskrbljivača tijekom svibnja, oni će natrag postati kupci Komunalija plin od 1. lipnja, dakle od idućeg prvog dana u narednom mjesecu. Oni kupci koji su to učinili tijekom lipnja, oni se vraćaju u Komunalije plin od 1. srpnja, znači ponovno od idućeg prvog dana u narednom mjesecu – pojašnjava Tomislav Kolarić, direktor Komunalija plin.

Za to vrijeme, dodaje on, E-on će svim kupcima koji su u tom mjesecu kod njih u usluzi javne opskrbe plinom ispostavljati račun za opskrbu plinom koji su kupci dužni platiti. Konkretno, račun za travanj rađen je temeljem procjene stanja plinomjera koje su im Komunalije plin kao distributer dostavile, dok će računi za svibanj biti temeljeni na stvarnom očitanju koje upravo obavljaju djelatnici Komunalija plina.

– Upravo s tim stanjem na plinomjeru kupci će prijeći ponovno na Komunalije plin. Dakle za mjesece travanj i svibanj velik broj kupaca dobit će račune E-ona, što je zakonski u redu i što su kupci dužni platiti, a nakon toga uslugu opskrbe plinom obavljat će ponovno Komunalije plin. Želim naglasiti da svi kupci koji imaju preplatu odnosno više uplaćenih sredstava od zaduženja taj iznos preplate će ih naravno čekati u Komunalijama plinu kad nastavimo poslovnu suradnju, ali mogu ga uvijek i podići na blagajni ili da im se uplati na njihov račun jer to je njihov novac – kaže Tomislav Kolarić.

Ako potrošači imaju bilo kakve nedoumice, mogu se obratiti na e-mail info@komunalije-plin.hr ili na brojeve telefona 812 304 i 812 662 i djelatnici Komunalija plin dat će im sve odgovore. – Zahvaljujem svim kupcima, a to je velik broj naših sugrađana u gradu Đurđevcu i sedam okolnih općina koji su odlučili da im opskrbljivač plinom bude domaća lokalna tvrtka – zaključio je Tomislav Kolarić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI