Građani ljuti zbog računa: Oni renoviraju kanalizaciju, a mi moramo plaćati radove!

Stanari Ulice Drage Grdenića u Križevcima ovih dana pred svojim kućama i u svojim dvorištima imaju radove Vodnih usluga koji obnavljaju kanalizaciju i rade nove priključke. Jedan od njih je i Zdravko Petrinec koji nam se požalio kako ovi radovi nisu potrebni, jer svi oni imaju priključke iza svojih kuća. Kaže kako radovi i nisu toliki problem, već je problem činjenica da je dio troškova nametnut njima.

Ova priča objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Rođen sam u Križevcima i živim u ovoj kući 38 godina. Otkako znam, moja i susjedne kuće bile su spojene na donju ulicu. Vodne usluge sad renoviraju kanalizaciju u ulici i traže od stanara da ne možemo biti tamo prikopčani, nego se moramo prikopčati ovdje. Jedan dio je kao njihov trošak, a moj trošak je da platim 27 tisuća kuna da se spojim tu gdje će oni napraviti. Ja imam sve spojeno, a sad je nekome sinulo da ćemo se spojiti tu pa me prisiljavaju da to i platim – rekao nam je Zdravko Petrinec.

Zdravko je ogorčen zbog, kako kaže, nepotrebnih radova

Zdravko se pokušao žaliti i pitati zašto se provode radovi i zašto troškove ne snose Vodne usluge u potpunosti ako on već ima valjani priključak, no kako do odgovora nije došao, obratio se nama.

– U vezi ovog zvao sam najprije pročelnika koji me uputio na direktoricu Vodnih usluga, bio sam tamo i zvao, rekli su da će me nazvati povratno, ali se ne javljaju. Dobio sam i tu ponudu gdje piše da sam ja naručitelj radova, a ja ništa nisam naručio, nego su oni to nametnuli, a uz to su raskopali i dvorište i cestu i pločnik koji su rađeni prije manje od deset godina – rekao je Petrinec.

Ovo nije prvi slučaj da se mještani žale na ovakve radove. Prošle su godine u listopadu isti problem imali i stanari Ulice Slavka Kolara u Križevcima kojima su također odrađeni radovi pa poslani računi. Neki od stanara odbili su platiti radove, dok su neki platili.

Tada su nam iz Vodnih usluga rekli kako su oni financirali rekonstrukciju ulične vodovodne mreže i priključaka, a trošak koji su korisnici morali snositi bilo je vodomjerno okno na vodovodnom priključku i kontrolno mjerno okno na kućnim priključcima odvodnje.

– Trebalo je objediniti ispuste i u pojedinim slučajevima izmještati privatne vodove sa susjednih parcela, svaki slučaj bio je individualan. Svim korisnicima bila je ponuđena jedinstvena cijena vodomjernog okna i kontrolnog mjernog okna za odvodnju (1.250,00 kn s PDV-om svaki), a za sve dodatne radove na zahtjev korisnika izrađivani su troškovnici koji su se ponekad mijenjali ovisno o uvjetima na terenu nakon radova iskopa – odgovorila nam je tada direktorica Helena Kralj Brlek, koja je rekla kako su svi radovi napravljeni na zahtjev korisnika, te da im je ponuđeno obročno plaćanje, a da se i svi građani zbog bilo kakvih nejasnoća mogu javiti u Vodne usluge.  

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI