Građani: Prvo se mora netko polomiti pa će onda krenuti u obnovu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nogostup u Ulici Ljudevita Gaja u Đurđevcu ispred zgrade Doma zdravlja pun je ulegnuća koja zadaju velike probleme starijim i slabije pokretnim građanima. Zbog ulegnuća moraju dobro paziti na svaki korak, a dodatni problem predstavljaju i povišene betonske ploče od kanalizacijskog odvoda.

– Nama koji imamo pomagala za hodanje staza je prava noćna mora. Još je puna i sitnih kamenčića koji “koče” guralicu uz koju hodam. Tu je i povišeni betonski poklopac pa moram biti itekako oprezan kako ne bih pao. Gradska uprava dobro je upoznata da je nogostup u katastrofalnom stanju, ali očito ne mari za to iako tu prolaze brojni stariji i nemoćni građani – ističe Gojko Čobanović.

I Božica Majstorović koja svakodnevno prolazi uz Dom zdravlja upozorava da nogostup treba obnoviti kako ne bi bilo ulegnuća.

– Zbog svoje bolesti teže se krećem i svako ulegnuće predstavlja mi problem. Potrebno je izravnati nogostup i s rubnjacima uz pješački prijelaz jer nam i na tom mjestu prijeti opasnost od padova – ističe Božica Majstorović.

Obnova staze, ističu nezadovoljni građani, ne zahtijeva veliko financijsko ulaganje, a znatno bi olakšala svakodnevicu starijim i slabije pokretnim osobama.

– Uređenje nogostupa uz Dom zdravlja trebao bi biti prioritet. Tu se kreće dosta ljudi, pogotovo nas starijih pa je žalosno da se godinama nije asfaltirao ni centimetar oštećenog nogostupa. Očito se netko od nas prvo mora dobro polomiti da bi se krenulo u obnovu. Ista je situacija i s nogostupom u parku uz crkvu gdje također moramo prolaziti na putu do Doma zdravlja. Možda će se nakon ovog našeg javnog apela gradska uprava konačno trgnuti i pobrinuti se za obnovu – kaže Đuro Kolar. (db)

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI