Građani se žale na oštećene ceste, izvođač ih je dužan vratiti u prvobitno stanje

Na inicijativu gradonačelnika Marija Rajna prošli je tjedan u gradskoj upravi održan radni sastanak po pitanju sanacije prometnica koje već jesu ili će biti oštećene uslijed prolaska teške mehanizacije zbog radova na izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge od Križevaca do mađarske granice.

O problemima smo već pisali nekoliko puta, a posebno oko problema u Ulici hrvatskih branitelja koja je zbog kapitalnih projekata dodatno opterećena kamionskim prometom, a tako će biti još neko vrijeme, dok se na jesen očekuje i povećanje tog prometa.

Gradonačelnik Rajn na sastanku je naglasio ozbiljnost ovog problema, pogotovo s obzirom na to da se projekt odvija sve intenzivnije. Gradonačelnik je ujedno naglasio kako već sada postoje brojne žalbe građana, kako na čišćenje same ceste, tako i na oštećenje prometnica.- Nakon što završi ovaj projekt, mi ćemo ovdje ostati živjeti pa je stoga bitno kroz sporazum definirati da će izvođač radova nakon izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge oštećene prometnice vratiti u prvobitno stanje – rekao je gradonačelnik Rajn.

Sastanku je prisustvovao i župan Darko Koren koji je naglasio kako svi tako veliki projekti nose određene nuspojave kao što je oštećenje prometnica te je stoga potrebno naći neko rješenje, a na sastanku je bio i voditelj projekta izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge Križevci – Botovo Ivo Jurić koji je istaknuo kako je izvođač radova ugovorom obvezan vratiti ceste koje koristi u prvobitno stanje po završetku radova, a ujedno je dao informaciju kako je izvođač radova ovih dana nabavio stroj za čišćenje cesta, čime će se smanjiti stvaranje prašine na prometnicama.

Rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin Hrvatskih cesta Davor Bobičanec dodao je kako je pri ovako velikom projektu nužan korektan odnos između investitora, izvođača i upravitelja prometnica kao i suradnja, a s time se složio i ravnatelj Županijske uprave za ceste Križevci Dragutin Guzalić te se osvrnuo na zone zahvata na križevačkom području.

Svi sudionici sastanka složili su se kako je vraćanje prometnica u prvobitno stanje apsolutno nužno te je dogovoren zajednički obilazak svih prometnica koje se nalaze u zoni zahvata radova i snimanje postojećeg stanja radi kasnije evidencije šteta. Dogovoreno je i sklapanje sporazuma između investitora, Hrvatskih željeznica, te upravitelja prometnica, Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste Križevci i Grada Križevaca koji će biti temelj za kasniju obnovu cesta.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI