Građani se žale na rupe na neasfaltiranim cestama: Potrebna je kvalitetnija sanacija

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Da se na makadamskim cestama diljem Koprivnice uslijed povećanih oborina javljaju rupe, više i nije neka novost, no građani sve više negoduju zbog ovakve situacije jer se ona može spriječiti, kako kažu, kvalitetnim saniranjem prometnica prije nego što počne padati kiša.

Obišli smo Koprivnicu te na nekoliko lokacija uočili kako je zaista velik problem s neasfaltiranim cestama kad pada kiša, a problema ima i na gradskom stadionu, točnije na stazi koja pored streljane vodi prema pomoćnom nogometnom igralištu.

Cesta i parkiralište na sajmištu posebno su problematični za sajma ponedjeljkom

Najgora je situacija već neko vrijeme na koprivničkom sajmištu, gdje asfalta uopće nema, a putovi i parkiralište od strane Oružane “premreženi” su većim ili manjim oštećenjima, koja nisu ugodna kad automobilima prolazite preko njih. Najviše je problema ponedjeljkom, na sajmeni dan, kada se na sajmištu okupi mnogo ljudi i u velikoj gužvi ponekad je nemoguće izbjeći udarne rupe.

Ništa bolje nije niti na neasfaltiranom dijelu Ratarske ulice u Starigradu na koju se mnogi tamošnji mještani žale da se sanira loše ili nikako, a kad se trebaju mimoići dva vozila, to ponekad postane nemoguća misija. Na Zlatnom brijegu u Starigradu kiša koja se slijeva s viših dijelova odnijela prošli tjedan dijelove ceste na kojoj se stvaraju kanali, a situacija može biti vrlo neugodna ako se kotačem uđe u rupu.

Gradski stadion vapi za sanacijom najkritičnijih dijelova

Što se tiče situacije na gradskom stadionu, na nedavno održanoj skupštini Slavena Belupa rečeno je kako je sljedeći veći korak za klub uređenje pomoćnog igrališta i okoliša, pa tako i sporne staze.

– Budući da Slaven Belupo najmanje koristi taj dio stadiona, nadam se da će nam oko uređenja pomoći i Grad Koprivnica – rekao je Hrvoje Kolarić, predsjednik kluba.

Što se ostalih kritičnih mjesta tiče, iz Grada Koprivnice poručuju kako čekaju da prestane padati kiša.

– Uslijed dugotrajnih oborina došlo je do povećanog oštećenja makadamskih prometnica na području Koprivnice. Grad Koprivnica putem redovnog održavanja nerazvrstanih cesta sanirat će sva uočena oštećenja na makadamskim prometnicama nakon što prestanu oborine – kažu u Gradu.

Dijelove ceste na Zlatnom brijegu u Starigradu odnijela je kiša

S velikim količinama oborina nisu imali problema samo stanari neasfaltiranih ulica. U Poslovnoj zoni Dravska, točnije na pristupnoj cesti prema jednoj od tvrtki koje se tamo nalaze, kanalizacija više nije mogla prihvatiti veće količine vode pa je voda ležala na cesti i napravila pravu malu poplavu.

FOTO: Dubravko Vutuc

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI