Građani upozoravaju: Nije nam jasno zašto košnja Bašče nije prioritet

Prostor Bašče i bedema brojnim je građanima postao trn u oku zbog neredovite košnje. Visoka trava, kažu građani koji svakodnevno prolaze uz Bašču, pretvorila je bedeme u pravo ruglo, a livade im više ne mogu služiti za šetnje.

– Došli su mjeseci u kojima bi većina nas vrlo rado prošetala bedemima, a i djeci je taj prostor idealan za igru. No, taj prostor već duže od mjesec dana nije pokošen pa ne služi svrsi. Nije nam jasno zašto košnja Bašče nije prioritet jer je u blizini i sajmište pa zapuštenost bedema daje nepoželjnu sliku o našem gradu – kažu nezadovoljni građani.       

U gradskoj tvrtki Komunalc ističu kako je prema planu košnje, koji je dio programa održavanja javnih površina, a donosi ga Grad Koprivnica, košnja Bašče i bedema predviđena četiri puta tijekom godine. To je u prosjeku svakih 1,5 do dva mjeseca ako se uzme u obzir da razdoblje košnje traje od 1. travnja do 31. listopada.

– Ove godine Bašča je prvi put košena u periodu od 26. do 30. travnja, a druga košnja počela je prošli četvrtak (10. lipnja). Treća košnja bit će sredinom kolovoza, a četvrta sredinom listopada. Takva dinamika košnje prisutna je već niz godina – dodaju u Komunalcu.
FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI