Građani: Znak pokraj ceste zaklanja vidljivost i uzrokuje prometne nesreće!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani Frankopanske ulice u Ludbregu upozorili su nas na nesvakidašnji problem s kojim se susreću. Naime, njima probleme radi jedan prometni znak.  Kako nam pričaju, ovaj znak prouzročio je barem dvije prometne nesreće.

Nalazi se na desnoj stani prometnice iz smjera obilaznice, na međi između privatne kuće i pekarnice.

Zbog svog obujma prekriva poglede vozačima koji se voze po prometnicama, ali i vozačima koji se uključuju u promet s parkirnih mjesta.

Kako je na tom mjestu pekarnica, promet automobilima vrlo je gust.

Baš zbog toga na ovom mjestu događaju se nesreće, posljednja se zbila prije tjedan dana. Naime, vozač kombija koji je izlazio iz dvorišta zgrade nije vidio automobil na Frankopanskoj ulici te mu je oduzeo prednost.  

Građani traže da se znak premjesti zbog sigurnosti prometa

Nakon svega, građani traže da se znak izmjesti nekoliko metara prema kružnom toku kraj parkirnog prostora.

– Već nekoliko puta reagirali smo zbog ovog znaka. Stvara probleme i promet na ovom mjestu čini nesigurnim. Sve bi se to riješilo da se znak pomakne nekoliko metara. Tako bi se izbjegle ovakve situacije. Smatram da je znak na najgorem mogućem mjestu – rekao je Oliver Ljekaj, vlasnik pekarnice u Frankopanskoj ulici, koji je dodao da je već nekoliko puta uputio zahtjev za micanje znaka u gradsku upravu.

– Kontaktirao sam i gradonačelnika, čak sam dobio i dojam da bi se ovo moglo riješiti, ali ništa se ne događa, a u međuvremenu se dogodila i prometna nesreća – nezadovoljan je Ljekaj.

Zbog slabe preglednosti došlo je i do prometne nesreće

Pitali smo i gradsku upravu, točnije gradonačelnika Dubravka Bilića, koji nas je uputio na Županijsku upravu za ceste, no zbog vremenskih rokova nismo bili u mogućnosti od njih zatražiti odgovor. Čim ga dobijemo, objavit ćemo.

FOTO Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI