‘Građevinac’ Ivan s razlogom nosi titulu đurđevačkog masterchefa

Za Ivana Radoša (30) iz Đurđevca kuhanje je već duže velik hobi. Iako je njegova struka vezana uz građevinu, svaki slobodan trenutak Ivan koristi za pripravljanje raznih jela i to po načelima modernog kulinarstva pa njegovi specijaliteti privlače veliku pozornost prijatelja koji imaju priliku kušati menije tipične za luksuzne restorane. Posebnu pozornost Ivan posvećuje i dekoraciji pripravljenih jela pa je od svojih prijatelja dobio i nadimak đurđevački masterchef.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Još od srednjoškolskih dana obožavao sam kuhati, a u posljednje dvije godine kulinarstvo je postalo moj glavni hobi. U početku sam na internetu pronalazio ideje za jela koja ću slagati, a sad već polako imam i neke svoje recepte kojih se pridržavam – priča nam Ivan Radoš.

Kod pripravljanja jela pomno bira namirnice, a najviše uživa pripravljati ramstek i ribe, kao i pire od raznog povrća. Miješanje okusa koji nisu karakteristični u svakodnevnoj prehrani, kaže on, često zna ugodno iznenaditi njegove prijatelje, kao i djevojku Sanju koja ima priliku kušati svaki njegov specijalitet.

-Kad pečem ramstek ili ribu dobro pazim na preporučene temperature pa zato, kao i vrhunski kuhari, imam sav potreban pribor kako bih mogao ispoštovati sve parametre. Kuhanje je u posljednje vrijeme podignuto na visoku razinu i obožavam pratiti sve trendove i eksperimentirati, a prema kritikama prijatelja i djevojke Sanje, to mi dobro ide – kaže Ivan Radoš.

Namirnice za jela koja pripravlja, kaže on, nisu nimalo jeftine pa za jedan ručak izdvaja između 150 i 300 kuna.

– Uživam u svom hobiju, a kako je nedavno bio aktualan i kulinarski šou Masterchef, imao sam još veću volju da pripravljam jela koja su pripravljali i kandidati. Prijatelji me nagovaraju da se prijavim u šou jer su i dekoracije tanjura dobre pa ću se najvjerojatnije prijaviti za iduću sezonu kako bih saznao i od najcjenjenijih hrvatskih kuhara koliko sam zapravo vješt u svom hobiju – zaključio je Ivan Radoš.

FOTO Ustupio Ivan Radoš

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI