Za Ivana Radoša (30) iz Đurđevca kuhanje je već duže velik hobi. Iako je njegova struka vezana uz građevinu, svaki slobodan trenutak Ivan koristi za pripravljanje raznih jela i to po načelima modernog kulinarstva pa njegovi specijaliteti privlače veliku pozornost prijatelja koji imaju priliku kušati menije tipične za luksuzne restorane. Posebnu pozornost Ivan posvećuje i dekoraciji pripravljenih jela pa je od svojih prijatelja dobio i nadimak đurđevački masterchef.
Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…
– Još od srednjoškolskih dana obožavao sam kuhati, a u posljednje dvije godine kulinarstvo je postalo moj glavni hobi. U početku sam na internetu pronalazio ideje za jela koja ću slagati, a sad već polako imam i neke svoje recepte kojih se pridržavam – priča nam Ivan Radoš.

Kod pripravljanja jela pomno bira namirnice, a najviše uživa pripravljati ramstek i ribe, kao i pire od raznog povrća. Miješanje okusa koji nisu karakteristični u svakodnevnoj prehrani, kaže on, često zna ugodno iznenaditi njegove prijatelje, kao i djevojku Sanju koja ima priliku kušati svaki njegov specijalitet.
-Kad pečem ramstek ili ribu dobro pazim na preporučene temperature pa zato, kao i vrhunski kuhari, imam sav potreban pribor kako bih mogao ispoštovati sve parametre. Kuhanje je u posljednje vrijeme podignuto na visoku razinu i obožavam pratiti sve trendove i eksperimentirati, a prema kritikama prijatelja i djevojke Sanje, to mi dobro ide – kaže Ivan Radoš.

Namirnice za jela koja pripravlja, kaže on, nisu nimalo jeftine pa za jedan ručak izdvaja između 150 i 300 kuna.
– Uživam u svom hobiju, a kako je nedavno bio aktualan i kulinarski šou Masterchef, imao sam još veću volju da pripravljam jela koja su pripravljali i kandidati. Prijatelji me nagovaraju da se prijavim u šou jer su i dekoracije tanjura dobre pa ću se najvjerojatnije prijaviti za iduću sezonu kako bih saznao i od najcjenjenijih hrvatskih kuhara koliko sam zapravo vješt u svom hobiju – zaključio je Ivan Radoš.
FOTO Ustupio Ivan Radoš