Građevinci pri kraju: Đurđevačka škola uskoro u novom ruhu

Podravski list profile
U završnoj je fazi i nadogradnja tri učionice uz sportsku dvoranu i zgradu matične škole. Investicija je vrijedna dva milijuna kuna

Završeni su radovi energetske obnove zgrade Osnovne škole Grgura Karlovčana. U obnovu je uloženo 6,2 milijuna kuna, od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao 3,4 milijuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dva milijuna, dok je preostalih 800.000 kuna izdvojeno iz gradskog proračuna. Radovi su obuhvatili obnovu krovišta, izmjenu stolarije, izradu termofasade, modernizaciju sustava rasvjete te ugradnju solarnih panela za toplu vodu. Zahvaljujući obnovi na krovištu škole konačno su uklonjene opasne salonitne ploče koje sadržavaju azbest, a novom stolarijom, termofasadom i rasvjetom ostvarit će se znatne uštede u potrošnji energenata.

– Ovom investicijom sama zgrada dobila je znatno moderniji i ljepši izgled, a  sredstva koja će se uštedjeti kroz smanjenu potrošnju energenata usmjerit će se u opremanje škole sadržajima koji će dodatno poboljšati kvalitetu nastavu i izvannastavnih aktivnosti – kaže Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana.

Uz zgradu matične škole energetski je obnovljena i zgrada Odjela za učenika s teškoćama u razvoju u Ulici kralja Tomislava. Radovi vrijedni milijun kuna obuhvatili su obnovu krovišta i stolarije te izradu termofasade. Tu investiciju s 550.000 kuna sufinancirao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurano je 315.000, dok je preostalih 135.000 izdvojeno iz gradskog proračuna.

– I na zgradi Odjela za učenike s teškoćama u razvoju bila je nužna energetska obnova i veseli nas što su i na njoj obavljeni potrebni radovi, čime su se znatno poboljšali i uvjeti za boravak učenika u samoj zgradi – dodaje Danijel Domišljanović.

U završnoj je fazi i nadogradnja tri učionice uz sportsku dvoranu i zgradu matične škole. Investicija je vrijedna dva milijuna kuna, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osiguralo 700.000 kuna, a Grad preostalih 1,3 milijuna. U nadograđenom prostoru će biti smješteni kabineti za kemiju, fiziku i bilogiju te školska knjižnica.

– Većina građevinskih radova na nadogradnji je obavljena i potrebno je još opremiti učionice i prostor predviđen za knjižnicu. U povodu Dana škole, 23. svibnja, upriličit ćemo svečano otvorenje nadograđenog prostora i završetak energetske obnove zgrada – kaže Danijel Domišljanović.

Ulaganja u zgradu matične škole, dodaje ravnatelj, planiraju se nastaviti u ovoj godini, a prioritet je obnova školske kuhinje i restorana. Obnovom kuhinje ispunit će se HACCP standardi, dok se u samom restoranu namjeravaju  postaviti stolovi i stolice pa učenici više neće morati obroke jesti stojećki. – Prije energetske obnove uređeni su sanitarni čvorovi, kao i podovi i učionicama u kojima su bili oštećeni. Moramo pohvaliti suradnju s gradskom upravom koja daje veliku važnost školstvu, što potvrđuju i neprestana ulaganja u poboljšanje uvjeta za nastavu i boravak učenika u školi – zaključio je Danijel Domišljanović.

FOTO Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI