Gradi se nova sportska dvorana zahvaljujući suradnji Županije i općine

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Župan Darko Koren s najbližim je suradnicima posjetio Općinu Sveti Petar Orehovec, na poziv načelnika Franje Poljaka, i uz sastanak u prostorijama općine obišao gradilišta značajnih projekata. Mještani ovog potkalničkog kraja zasigurno su najsretniji zbog činjenice da je prilikom sastanka potpisan sporazum o izgradnji školske sportske dvorane o kojoj se, u tom kraju govori već više od desetak godina.

Na gradilištu nove sportske dvorane

-Dali smo obećanje da ćemo toj problematici pristupiti na realan način koji garantira realizaciju. Projekt će se provoditi kroz dvije godine, a u njemu će financijski s po 50 posto sudjelovati Županija i Općina. Takav smo koncept osmislili za pet naših općina i pet škola i to je nakon koprivničke gimnazije, koja je građena po modelu javno-privatnog partnerstva, naš najveći projekt u školstvu – spomenuo je župan Darko Koren.

Na području općine već su izgrađene dvije škole u Fodrovcu i u Gregurovcu, a realiziran je i niz zahvata na matičnoj školi, poput sanacije krovišta i klizišta. Općina je pak pripremila projekt i izgradila dva dječja vrtića.

Načelnik Poljak kazao je kako će izgradnja školske sportske dvorane biti najvažniji projekt u nadolazećem razdoblju.

-Odradili smo određene predradnje za kreditno zaduženje, dok je dio oko zemljišta i građevinske dozvole riješen. Iza nas je ugovorena prva faza izgradnje cijelog tog projekta, a to je zaštita građevinske jame i izgradnja potpornog zida nakon čega ćemo, vjerujem, uskoro položiti kamen temeljac za dvoranu – rekao je Poljak.

Nakon sastanka obišli su radove na zaštititi građevinske jame i pripremi podloge u Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec. Nakon toga obišli su i dvije prometnice na kojima su realizirani radovi obnove i modernizacije, na dionici Donji Fodrovec – Kusijevec te lokalne ceste Bogačevo – Voljavec Riječki.

Ulaže se i u modernizaciju cesta

-Općina Sv. Petar Orehovec je prepoznala potrebu da se osim nerazvrstanih cesta, kojima Općina upravlja, uključi i u modernizaciju cesta koje su pod ingerencijom ŽUC-a. To je dobar primjer suradnje kako bi se ljudima poboljšao standard na prometnicama. Ukupno sudjelovanje Općine je bilo 850 tisuća, dok je ŽUC sudjelovao u prošloj godini sa skoro milijun kuna. Ovaj model su na kraju prihvatile sve jedinice lokalne samouprave i to smo uveli kao kriterij. Zahvaljujem načelniku, Općini i Općinskom vijeću na suradnji – zaključio je ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić.

FOTO KcKž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI