Gradi se nova sportska dvorana zahvaljujući suradnji Županije i općine

Podravski list profile

Župan Darko Koren s najbližim je suradnicima posjetio Općinu Sveti Petar Orehovec, na poziv načelnika Franje Poljaka, i uz sastanak u prostorijama općine obišao gradilišta značajnih projekata. Mještani ovog potkalničkog kraja zasigurno su najsretniji zbog činjenice da je prilikom sastanka potpisan sporazum o izgradnji školske sportske dvorane o kojoj se, u tom kraju govori već više od desetak godina.

Na gradilištu nove sportske dvorane

-Dali smo obećanje da ćemo toj problematici pristupiti na realan način koji garantira realizaciju. Projekt će se provoditi kroz dvije godine, a u njemu će financijski s po 50 posto sudjelovati Županija i Općina. Takav smo koncept osmislili za pet naših općina i pet škola i to je nakon koprivničke gimnazije, koja je građena po modelu javno-privatnog partnerstva, naš najveći projekt u školstvu – spomenuo je župan Darko Koren.

Na području općine već su izgrađene dvije škole u Fodrovcu i u Gregurovcu, a realiziran je i niz zahvata na matičnoj školi, poput sanacije krovišta i klizišta. Općina je pak pripremila projekt i izgradila dva dječja vrtića.

Načelnik Poljak kazao je kako će izgradnja školske sportske dvorane biti najvažniji projekt u nadolazećem razdoblju.

-Odradili smo određene predradnje za kreditno zaduženje, dok je dio oko zemljišta i građevinske dozvole riješen. Iza nas je ugovorena prva faza izgradnje cijelog tog projekta, a to je zaštita građevinske jame i izgradnja potpornog zida nakon čega ćemo, vjerujem, uskoro položiti kamen temeljac za dvoranu – rekao je Poljak.

Nakon sastanka obišli su radove na zaštititi građevinske jame i pripremi podloge u Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec. Nakon toga obišli su i dvije prometnice na kojima su realizirani radovi obnove i modernizacije, na dionici Donji Fodrovec – Kusijevec te lokalne ceste Bogačevo – Voljavec Riječki.

Ulaže se i u modernizaciju cesta

-Općina Sv. Petar Orehovec je prepoznala potrebu da se osim nerazvrstanih cesta, kojima Općina upravlja, uključi i u modernizaciju cesta koje su pod ingerencijom ŽUC-a. To je dobar primjer suradnje kako bi se ljudima poboljšao standard na prometnicama. Ukupno sudjelovanje Općine je bilo 850 tisuća, dok je ŽUC sudjelovao u prošloj godini sa skoro milijun kuna. Ovaj model su na kraju prihvatile sve jedinice lokalne samouprave i to smo uveli kao kriterij. Zahvaljujem načelniku, Općini i Općinskom vijeću na suradnji – zaključio je ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić.

FOTO KcKž

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti