Gradi se novi vatrogasni dom i obnavlja zgrada “stare općine”

U općini Drnje počinju dva velika projekta, izgradnja i obnova javnih zgrada. Što se tiče same izgradnje, u Torčecu će se graditi novi vatrogasni dom. Naime, projekt DVD-a Torčec i Općine Drnje prošao je na EU natječaju te mu je odobreno financiranje.

– Iako još nije 100 posto službeno jer nije došla odluka o financiranju projekta, rezultati su potvrdili da je DVD Torčec prošao na EU natječaju i da će zajedničkim snagama graditi novi vatrogasni dom u Torčecu – istaknuo je Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje.

Samim time, Torčec će dobiti novu vizuru samog središta mjesta, a gradit će se na mjestu sadašnjeg vatrogasnog doma. Investicija je vrijedna više od šest milijuna kuna.

Druga investicija je ona obnove zgrade „stare općine“ u Drnju. Naime, Općina je ušla u projekt cjelokupne obnove bivše zgrade općinske uprave u kojoj se sada nalazi dječji vrtić, pošta, frizerski salon i prostori koje koriste udruge. Naime, zgrada se koristi, ali je u relativno lošem stanju te je nužno potrebna obnova koja će ići u nekoliko faza. Prva faza vrijedna je pola milijuna kuna, a ovim radovima poboljšat će se statika objekta i provesti unutarnje preuređenje, prvenstveno promjenom plodova, ali i drugačijom preraspodjelom prostora, premještanjem pregradnih zidova. – Dio sredstva dobili smo od središnjeg ureda za demografiju i mlade, no tu ne namjeravamo stati. Kako ćemo dom u Torčecu graditi EU novcem, tako ćemo zgradu u Drnju obnavljati vlastitim sredstvima, ali i sredstvima Ministarstava. Cilja je da se nakon dvije ili tri godine dobije zgrada koja je u potpunosti obnovljena, kako izvana, tako i iznutra, kako bismo imali što iskoristiviji prostor za naše obrtnike i udruge – naveo je Dombaj.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI