Gradi se školska sportska dvorana u Orehovcu vrijedna 18 milijuna kuna

U Svetom Petru Orehovcu počela je gradnja školske sportske dvorane vrijedne 18 milijuna kuna.

Župan Darko Koren, Ratimir Ljubić, zamjenik župana te Ana Mušlek, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine obišli su gradilište buduće sportske dvorane.

– Na početku smo izgradnje vrijednog objekta koji će unaprijediti ne samo uvjete školaraca i nastavnika, već će podići i kvalitetu života stanovnika, jer će omogućiti provođenje brojnih aktivnosti – kazao je Franjo Poljak, načelnik. Župan Koren istaknuo je kako se već dugo govori o projektu koji je sada krenuo u realizaciju.

Dvorana u Općini Sveti Petar Orehovec gradi se u sklopu zajedničkog programa Županije i općina, a riječ je o velikom investicijskom ciklusu koji će osim osiguranja adekvatnih uvjeta učenika, povećati i standard života mještana.

Na temelju sporazuma o suradnji između Općine i Županije, Županija će za izgradnju školske sportske dvorane u Svetom Petru Orehovcu osigurati 7,5 milijuna kuna, dok će Općina izdvojiti 10,5 milijuna kuna pri čemu Županija financira 50 posto troškova koji su u sklopu pedagoškog standarda.

FOTO Kckž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI