Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradnja turističkog centra Klopotec ide prema planu

Radovi na izgradnji turističko-informativnog centra Klopotec na Kladarskom bregu na području Pitomače odvijaju se prema planu. Projekt je vrijedan 6,1 milijun kuna, od čega je 85 posto sredstava osigurano iz fonda Europske unije kroz program prekogranične suradnje s partnerima iz mađarskog Pečuha. U sklopu projekta predviđena je izgradnja vidikovca s klopocem visine osam metara, vinskog podruma i posjetiteljske hiže.

–Postojeća streha polako se pretvara u posjetiteljsku hižu, budući vidikovac dobio je temelje, a i podrum se uređuje predviđenom dinamikom – kaže Željko Grgačić, načelnik Općine Pitomača.

Kroz projekt će se razviti i opremiti pripadajuće biciklističke i pješačke staze, edukativne rute i posjetiteljske atrakcije.

-Isti takav centar gradi se i u Pečuhu, a projektom je predviđeno poticanje turista na prekograničnu posjetu kroz međusobnu promociju – kaže Željko Grgačić.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI