Gradonačelnik Jakšić uručio ugovore o stipendijama studentima deficitarnih zanimanja

U prostorima Gradske uprave, danas, u četvrtak gradonačelnik Mišel Jakšić uručio je studentima deficitarnih zanimanja ugovore o stipendiranju.

Grad Koprivnica isplaćuje stipendije od 1994. godine, a u idućoj godini u proračunu Grada Koprivnice su planirana sredstva u iznosu od tri milijuna kuna za isplate studentskih stipendija.

-Drago mi je da smo se i ove godine okupili i da se nastavlja jedna tradicija na koju smo jako ponosni, a to je da svi redovni studenti u Koprivnici ostvaruju pravo na stipendije, za koje vjerujem da vam znače u vašem svakodnevnom studentskom funkcioniranju – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Ukupno će se u ovoj akademskoj godini stipendirati 421 student s prebivalištem na području Grada Koprivnice.

-Isto tako želio bih napomenuti, da zbog korona situacije u zadnjih godinu i pol dana i što se u samome studiranju podosta toga mijenjalo, da u Gradu Koprivnici nikada pod upitnik nije došlo pitanje isplaćivanja stipendija – zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Čestitkama povodom uručivanja ugovora pridružila se i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Studentska stipendija iznosi 550 kuna za studiranju u tuzemstvu te 1 100 kuna za studiranje u inozemstvu, a od 2019. godine Grad Koprivnica osigurava i uvećane stipendije za redovite studente koji studiraju za deficitarna zanimanja te navedena stipendija iznosi 800 kuna mjesečno.

Temeljem provedenog natječaja, za ovu akademsku godinu odobreno je novih 146 studentskih stipendija studentima s područja Grada Koprivnice i to 11 studentskih stipendija za deficitarna zanimanja, 123 studentske stipendije na preddiplomskom i integriranom studiju i 11 studentskih stipendija na  diplomskom studiju.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI