Gradonačelnik obišao stradale crkve: Crkve će biti prijavljene na natječaje sanacije i obnove

Gradonačelnik Mario Rajn obišao je danas u prisustvu velečasnog Zvonimira Rogine župnu crkvu Sv. Margarete u Gornjem Dubovcu koja je pretrpjela znatna oštećenja u potresu koji je bio krajem prošle godine. Crkva je neupotrebljiva te se trenutno u njoj ne mogu održavati mise, a stradale su i znamenite orgulje.

Gradonačelnik je obišao i crkvu Presvetog Srca Isusova i sv. Ladislava u Malom Ravnu koja je također pretrpjela određena oštećenja, no budući da njezina statika nije znatnije narušena, u njoj se misna slavlja mogu održavati redovito, izvijestio je župnik Rogina.

Ovo su tek neki od sakralnih objekata koji su manje ili više stradali za vrijeme prošlomjesečnog potresa jer tu su još i crkva u Apatovcu i crkva Majke Božje Koruške. Sve ove oštećene Crkve Grad će prijaviti na natječaje sanacije i obnove kulturnih spomenika.

foto grad Križevci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI