Gradski vrtić dobiva sportski objekt, a društveni dom u Selniku dvoranu

Na nedavno održanoj 2. sjednici Gradskog vijeća u Ludbregu vijećnici su jednoglasno prihvatili dvije točke koje se tiču zanimljivih projekata u gradu. Prva je prijedlog odluke o davanju suglasnosti za prijavu projekta rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića Radost, odnosno gradskog dječjeg vrtića, dok se druga tiče dogradnje i adaptacije društvenog doma u Selniku. Oba projekta prijavljuju se na nedavno otvoren natječaj iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za provedbu podmjere 7.4.

– Natječaj je otvoren 7. lipnja, a kod evaluacije je važan trenutak podnošenja prijave i zato je plan prijaviti sve tijekom ljeta dok se dobije dokumentacija. Prijava ide putem Agronet sustava u dvije faze, a predviđena je najviša potpora po projektu od milijun eura u kunskoj protuvrijednosti, dok je postotak sufinanciranja bespovratnim sredstvima za Grad Ludbreg 80 posto. Točan udio bespovratnih sredstava definirat će se odlukom o dodjeli sredstava po usvajanju projekta – pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za razvojne projekte društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Erina Stančin.

Oba projekta trenutno imaju izrađene idejne projekte koji su proslijeđeni nadležnim službama i za koje se čekaju dozvole, a prema natječaju, mora se poslati i prilog u koji se unose svi relevantni podaci i informacije uključujući detaljan troškovnik svih planiranih zahvata radova i opreme koja se nabavlja, a koji će biti dostupan naknadno tijekom prijave projekta.

– Što se tiče konkretno projekta dogradnje vrtića, nedavno je realiziran projekt dogradnje koji je sufinanciran iz ovog programa pa bi zapravo ovaj novi projekt bio nova faza u modernizaciji gradskog vrtića. Planira se provesti rekonstrukcija starog dijela vrtića, modernizacija kuhinje te dogradnja sportskog objekta koji će služiti za različite sportske, ali i neke druge aktivnosti koje će se tamo moći provoditi bez obzira na vremenske uvjete. Izgradnja ovakvog objekta zasigurno bi poboljšala kvalitetu usluge i podigla standard boravka djece u vrtiću – rekla je pročelnica Stančin.

Što se pak tiče rekonstrukcije društvenog doma u Selniku, sve je jednako u natječaju i programu, no radi se o uređenju prostorija koje se ne koriste i adaptaciju onih koje su u funkciji. Središnji dio doma uredio bi se u dvoranu za potrebe raznih događanja, a zapadni dio u uredske prostorije, sanitarne prostore, čajnu kuhinju, teretanu i svlačionicu. 

– Planira se zatvaranje krovne konstrukcije, uređenje podova, novi sustav grijanja s kotlovnicom i ugradnja solarnih panela jer se posebno gleda korištenje obnovljivih izvora energije. Također je izrađen idejni projekt, predan nadležnom upravnom odjelu Varaždinske županije za potrebne suglasnosti, a čim se dobije povratna informacija, kreće izrada glavnog projekta, troškovnik svega i daljnja priprema – rekla je pročelnica.

Obje su točke prihvaćene jednoglasno, a zadovoljstvo projektima izrazio je i vijećnik Krešimir Horvat koji je ujedno aktivan i u mjesnom odboru Selnika.

– Moram izraziti zadovoljstvo ovom idejom, smatram da je odlično da se društveni dom u Selniku stavi u svrhu i najbolja je ideja da se napravi dvorana koju bi, osim sportaša, mogle koristiti i naše udruge – rekao je vijećnik Horvat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI