Gradski ‘zeleni kvart’ zapušten, zarastao i bez kanta za smeće

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Od izgradnje zadnje POS zgrade u Koprivnici prošlo je gotovo tri godine, a od onda je koprivnički “zeleni kvart” počeo postupno zamirati. Iako su svi stanovi u tri Šparne hiže i Eco sandwich kući prodani, a u susjedstvu stalno niču i privatne kuće, cijeli kvart odaje dojam zapuštenosti.

– Tak, tak, samo poslikajte. Taj naš zeleni kvart postao je ipak malo previše zelen – viknula nam je s balkona jedna stanarka Šparne hiže, no za daljnji razgovor nije bila raspoložena.

No, tamošnji stanovnici više puta požalili su se na nedostatke klupa za sjedenje ili pak kanti za smeće na zelenim površinama koje okružuju Šparne hiže, no do sad nitko od mjerodavnih nije reagirao i “pokrpao” nedostatke.

Žale se stanari i na neredovitu košnju trave, pa smo u zelenom kvartu zatekli prilično visoku travu s pokošenim tek rubovima parcela, a da je kvart neodržavan govori i činjenica da je trava već odavno prerasla rubove pješačkih staza i sad raste i iz fuga između tlakavaca. Kanti i klupa također nema, a pravi cirkus vlada na zemljištu pored Eco sandwich kuće, gdje su automobili zarasli u visoku travu iz koje će uskoro krenuti i bujati ambrozija zbog koje smo i prošle godine prenijeli probleme okolnih stanovnika koji muku muče s alergijom na pelud ambrozije.

APOS, Agencija za poticajnu stanogradnju koja je planirala i izgradila šparne zgrade, trenutno radi na “najoptimalnijem modelu izgradnje četvrte Šparne hiže, i to zbog promjene Zakona o društveno poticanoj stanogradnji”, iako su građevinsku dozvolu za gradnju dobili još u srpnju 2017. godine. Do trenutka kada konačno krene izgradnja nove Šparne hiže, u Agenciji se ne radi baš nešto konkretno.

– Agencija za društveno poticanu stanogradnju Grada Koprivnice prati financijski tok uplata sredstava prodanih stanova, pruža potporu suvlasnicima za otklanjanje eventualnih nedostataka te ostalih poslova vezanih za funkcioniranje izgrađenih objekata – rekla je Martina Alihodžić, ravnateljica APOS-a, prije nekoliko mjeseci.

Prema Izmjenama i dopunama Detaljnog plana uređenja za Lenišće koje su donesene 2015. godine predviđena je gradnja još četiri Šparne hiže, a bilo je i govora o gradnji ukupno 12 Eco sandwich kuća.

FOTO: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Uskoro predaja uzoraka za izložbu rakije!

Poljoprivredna udruga Kalinovac povodom Dana općine Kalinovac organizira 11. Međunarodnu izložbu rakije, pripravaka od rakije i octa. – Izlagači su po uzorku dužni donijeti najmanje

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI