Gradsko kazalište osmislilo novi projekt: ‘Želimo još bolje promicati kazališnu kulturu.’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradsko kazalište Đurđevac u suradnji s Udrugom Mali princ planira provesti projekt jačanja kazališne scene. Vrijednost projekta je 500.000 kuna, a Kazalište za realizaciju svih predviđenih aktivnosti očekuje potporu Vladina Ureda za udruge. U sklopu projekta organizirat će se razne edukacije, snimanje kratkog filma, predstave za odrasle i djecu te studijskih putovanja. U planu je i izdavanje slikovnice te nabava opreme za rad Kazališta, a kroz projekt, čija će provedba trajati 18 mjeseci, zaposlit će se i jedna osoba.

– Cilj projekta je promicanje kazališne kulture i scenskog izražavanja, kao i kulturne i tradicijske baštine podravskog kraja – ističe Matija Bažulić, predsjednik Gradskog kazališta Đurđevac.

Sve dosadašnje predstave i aktivnosti đurđevačkog Kazališta, dodaje on, pokazale su da su građani željni kazališne kulture pa je zbog toga i osmišljen projekt koji će ponuditi još bogatiji program predstava.

– Vjerujemo da će naš projekt dobiti potporu Vladina Ureda za udruge, a plan nam je da već u prvoj polovici ove godine krene njegova provedba – zaključio je Matija Bažulić.

foto Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI