Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradsko vijeće: Cirkus na raspravi o Vodnim uslugama, točka skinuta s dnevnog reda

Šesta redovna Sjednica gradskog vijeća održana je danas, i to uživo u prostorima Kino dvorane u sklopu križevačkog Razvojnog centra.

U aktualnom satu prvi je pitanja postavljao vijećnik Ivan Majdak, a ona su bila vezana uz navode neuračunavanju PDV-a turskoj tvrtci koja posluje u poduzetničkoj zoni Gornji Čret, ali i nečega o čemu je čitao u zadnjem broju Podravskog lista:

– Čitao sam u Podravskom listu navode iz Grada kako je zemljištve bivšeg Reproduktivnog centra, koje je namijenjeno izgradnji nove osnovne škole, inicijalno koštala i više nego što se mislilo. Pa je moje pitanje koliko je ono koštalo?

Ivan Majdak

Referenca je to na Majdakov Facebook status u kojem je optužio vlast kako je Grad Križevci mogao kupiti spomenuto zemljište za puno manje putem licitacije kojom je spomenuto zemljište na kraju i prodano, dok su to iz Ureda gradonačelnika za Podravski opovrgnuli, navevši kako postoji više razloga zašto se Grad nije javio na spomenutu licitaciju, kao i to da je vrijednost spomenutog zemljišta procijenjena puno većom.

Mario Rajn

Nakon pitanja uslijedilo je glasanje po točkama dnevnog reda. Najveća rasprava bila je na točki vezanoj uz donošenje Uredbe prema kojoj bi se Vodne usluge trebale priključiti Koprivničkim vodama. To je bilo i očekivano, budući da je osmero vijećnika nedavno zatražilo izvanrednu tematsku sjednicu na kojoj bi od gradonačelnika tražili odgovore.

Raspravu je otvorio Antonio Sirovec, vijećnik SDP-a, čiji su vijećnici i pokrenuli spomenuto pitanje.

Antonio Sirovec

U zahtjevu je navedeno kako žele održavanje posebne sjednice gdje bi gradonačelnik podnio izvješće o svim poduzetim aktivnostima kako ne bi došlo do donošenja ove Uredbe, koju je donijela Hvatska Vlada. Prema spomenutoj su Uredbi, podsjetimo, Vodne usluge izgubile status isporučitelja vode, i to za područja koja bi trebale preuzeti Koprivničke vode.

Gradonačelnik Rajn napominje kako do službenog preuzimanja još uvijek nije došlo te uvjerava kako još uvijek postoji šansa da Vodne usluge ostanu samostalna gradska tvrtka, što je pojasnio i na predstavljanju točaka dnevnog reda samo dan prije, istaknuvši kako to nije problem samo u Križevcima, već na razini cijele Hrvatske.

Međutim, problem u vezi spomenute točke Dnevnog reda jest nedostatak jasnog Zaključka, kao i materijala vezanih za samu raspravu, zbog čega se ona odužila, a i zbog čega su zatražene i stanke. Zbog nepostojanja konsenzusa oko zaključaka rasprave, predsjednik Gradskog vijeća Igor Frbežar predložio je na kraju da se ona ipak skine s Dnevnog reda, što se na kraju i izglasalo.

U Dnevni red je zato uvrštena dopuna, a vezana uz razrješenje vijećnika Mate Devčića s dužnosti člana Nadzornog odbora trgovačkog društva Vodne usluge d.o.o. Zahtjev je podnio sam Devčić, i to, kako je rekao, zbog posljednjih izmjena Zakona o Povjerenstvu za sukob interesa. Članstvo u Nadzornom odboru trebalo bi prestati s 1. veljače.

Mato Devčić

Sve ostale točke Dnevnog reda uredno su izglasane.

Detaljnije o sjednici pročitajte u tiskanom izdanju Podravskog lista.

Foto: Screenshot

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI