Gradsko vijeće: Dijeli se ‘Treća’ osnovna, kreće i osnivanje nove škole

Danas će i formalno biti postavljeni uvjeti za postupak osnivanja nove koprivničke osnovne škole Podolice. Naime, gradski će vijećnici na sjednici Vijeća raspravljati i glasati o „podjeli“ postojeće Osnovne škole Đuro Ester, o podjeli nekretnina, pokretnina, financijskih sredstava, prava te obaveza između dvije škole.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Iz Đure Estera će u novu školu glavnina učenika koji gravitira sjevernom i zapadnom dijelu grada, Vinici… Zasad još uvijek nije poznato točno upisno područje, a više o tome znat će se uskoro.

Za privremenog ravnatelja nove škole, koji će morati pribaviti sve potrebne dozvole za rad škole, ali i komunicirati s ministarstvom te planirati dinamiku pravnih i organizacijskih procesa, imenovana je Ida Bakrač iz upravnog odjela za izgradnju grada i upravljanje nekretninama.

Nema informacija ni o tome kako će se nova škola na Podolicama zvati. To će se utvrditi uoči donošenja Statuta, izbora novog ravnatelja i formiranja Školskog odbora, a glavnu riječ imat će osnivač Grad Koprivnica.

Ono što se zna, a bit će potvrđeno na današnjoj sjednici Vijeća, jest da će ulica koja se naslanja na novu školu nositi naziv Ulica Pavla Kanižaja, našeg proslavljenog pjesnika. 

Usto, Vijeće će glasati o još jednoj novoj ulici, koja se naslanja na Krležinu, nosit će naziv ulice Mare Matočec, koja se borila za ljudska prava i prava žena.

Vijećnici bi trebali potvrditi i novi mandat za dvije ravnateljice gradskih ustanova. Prva je Maja Holek koja će voditi Pučko otvoreno učilište i u sljedećem četverogodišnjem mandatu.

Na čelo gradskog vrtića Tratinčica i formalno će zasjesti Sandra Oreški koja je bila kratkotrajni v.d. nakon što je to mjesto napustila donedavna ravnateljica Ida Šipek. Uz navedene odluke raspravljat će se i o izvješćima gradskih ustanova poput Muzeja, Knjižnice Fran Galović, Pučkog otvorenog učilišta, ali i o radu komunalnog redarstva, Savjeta mladih…

Bit će riječi i o novoj strategiji razvoja Koprivnice do 2030. godine, o kojoj smo pisali u prošlom broju Podravskog lista. Grad je, dodajmo, napravio i novu listu nekretnina koje misli prodavati u 2022. godini. Više je suvlasničkih udjela u voćnjacima, parcelama i starim objektima, a među njima još uvijek i stara Merićeva zgrada. Kako doznajemo, prodavala se po 1,6 milijuna kuna, no zasad još uvijek nema kupaca.

Foto: Arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI