Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradsko vijeće: Diže se kredit od 10 milijuna kuna

U tijeku je prva ovogodišnja sjednica koprivničkog Gradskog vijeća, u prostorijama Doma mladih s početkom u 16 sati. Na Dnevnom redu nalazi se 19 točaka.

Na prvoj točki, na kojoj su se tradicionalno postavljala pitanja i prijedlozi vijećnika, HDZ-ov vijećnik Fajdetić pitao je kada će se uvesti jednosmjenska nastava u gradskim osnovnim školama. Gradonačelnik Jakšić u svom je odgovoru naveo kako je to dugoočekivani zadani cilj, a koji će moguće biti ostvaren zbog izgradnje četvrte osnovne škole na Podolicama, koja bi ove jeseni trebala početi s radom.

Zasad je jednosmjenska nastava najavljena u dvije osnovne škole, no želja je s vremenom ih uvesti u sve, zaključuje gradonačelnik.

Vijećnica Peršić Kovač upitala je kada će se obnoviti povijesna zgrada na Esterovoj 19, koja je u derutnom stanju. Gradonačelnik Jakšić je istaknuo kako se u njezinu obnovu ne može bez mišljenja konzervatora na koje se još uvijek čeka.

HNS-ov vijećnik Pakasin je pitao u kojoj je fazi ideja izgradnja studentskog doma.

– Studentski dom nije samo u rukama grada, kao ni Sveučilišta Sjever, ali ni privatnog partnera. Svi čekamo da ta korona završi pa da sjednemo i vidimo je li se od toga odustalo. Nije nam u interesu odustati, no trenutno se većina nastave na fakultetu odvija online, tako da se postavlja pitanje za koga bi se on u ovom trenutku gradio – zaključio je Jakšić.

Vijećnika Jeđuda zanimalo je pak u kojoj je fazi investicija igrališta NK Močile, istaknuvši kako investicija kasni.

– Što se Močila tiče, prva javna nabava je bila poništena jer je cijena bila veća nego što je bila procijenjena vrijednost. No, nakon toga smo proveli drugu javnu nabavu, imamo ponuditelja, trenutno nema žalbi. Početak radova bi trebao biti početkom ožujka – uvjerava Jakšić.

Jeđud je također istaknuo kako se, unatoč tadašnjem negodovanju dijela javnosti, prodaja plinskog biznisa danas pokazala vizionarskim potezom.

– Što se tiče prodaje plinskog biznisa, sigurno nismo vizionari i genijalci, nego je to bila tadašnja procjena stručnjaka koji su nas savjetovali što učiniti. Drago mi je da se danas kad vidimo što se događa s cijenom plina pokazalo da smo znali što radimo – istaknuo je Jakšić.

HDZ-ov vijećnik Marković naveo je problem učestalih prometnih nesreća: Prometne nesreće u gradu se opetovano ponavljaju, poglavito na istim punktovima. Postoji li rješenje da se, primjerice, na križanju Starogradske i Bilogorske napravi kružni tok?

– Crne točke nam se svake dvije godine “sele” s punkta na punk. U zadnjih smo deset godina puno ulagali u prometna rješenja, rotore, biciklističke staze i sve ono što se od nas očekuje. Bi li se neka cesta trebala rekonstruirati, iz iskustva znam da gdje god mi dođemo, da na kraju postane “autocesta” kao što je bio slučaj s nekim drugim ulicama. Razmišlja se o postavljanju usporivača prometa, pa ćemo vidjeti hoće li se to pokazati kao dugoročno rješenje – rekao je Jakšić, istaknuvši kako u policijskim izvješćima nije navedeno da bi se neka nesreća dogodila zbog stanja same prometnice, već je uvijek krivnja vozača.

Od konkretnih točaka dnevnog reda, donesene su Odluke o pružanju usluga sakupljanja komunalnog otpada, izmijenit će se Statut gradske knjižnice, smanjit će se temeljni kapital gradske tvrtke KC Vode za 680 tisuća kuna, a službeno je donedavna ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Ida Šipek razrješena dužnosti, kao i potvrđena vršiteljica dužnosti Sandra Oreški.

Najvažnija točka donesena na današnjoj sjednici svakako je Odluka o kratkoročnom zaduživanju, odnosno dizanju kredita u iznosu od 10 milijuna kuna kod splitske OTP banke. U obrazloženju ove točke stoji kako time iz Grada žele osigurati sredstva za financiranje tekućih potreba za likvidnošću, a ponuda OTP banke ocijenjena je kao najpovoljnijom od tri ponude.

Spomenutim će sredstvima opremiti novoizgrađene objekte vezane uz osnovnoškolske ustanove, pojasnio je Jakšić.

Foto: Koprivnica.hr

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Proslava Dana općine Legrad

Velika svečanost u Kutnjaku, stigao i Milanović

Zemljište i objekt kupila tvrtka iz Zagreba

Završena trakavica oko nekretnina Dinama iz Apatije

Studentima omogućili stručnu praksu

Podravka i Veleučilište u Križevcima sklopili suradnju

Uoči Dana općine Đelekovec

Postavljena nova stolarija u Domu, na zgradu Općine instalirani solarni paneli

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudar teretnjaka i automobila, ozlijeđenu vozačicu odvezla hitna

Jednokratna financijska pomoć

Grad studentima Sjevera nudi stipendije

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI