Gradsko vijeće u Križevcima izabralo samo jednog potpredsjednika, sve odluke prihvaćene

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas je održana konstituirajuća sjednica gradskog vijeća u Križevcima. U Velikoj dvorani Hrvatskog doma novi su vijećnici položili prisege, izabran je predsjednik i jedan potpredsjednik vijeća te su izglasane sve točke po dnevnom redu, točnije njih četiri.

Tako su prihvaćene izmjene baze podataka o nerazvrstanim cestama u Gradu Križevcima, data suglasnost na opće uvjete usluge parkiranja te suglasnost na izmjene i dopune statuta Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. Isto tako suglasnost su dobili Pučko otvoreno učilište Križevci za stjecanje imovine veće od 200.000 kuna kao i Gradski muzej Križevci za stjecanje imovine veće od 50.000 kuna.

Treba napomenuti kako je izabran samo jedan potpredsjednik gradskog vijeća iako bi po statutu trebala biti dvojica. Naime, najprije je za predsjednika izabran Igor Frbežar s nezavisne liste nositelja Marija Rajna, da bi prvi prijedlog za potpredsjednika bio Marko Katanović koji je taj prijedlog odbio.

Tada je vijećnik Ivan Majdak rekao kako bi prema statutu jedan predsjednik trebao biti iz oporbe, a drugi iz većine te da se treba izjasniti kakvo je stanje, no kako još nisu potpisani nikakvi koalicijski sporazumi do toga nije došlo. Drugo potpredsjedničko mjesto je prihvatio Mato Devčić, a nakon cijele rasprave, na kraju je odlučeno kako će jedno mjesto potpredsjednika ostati upražnjeno do iduće sjednice.

Gradonačelnik Mario Rajn je na sjednicu gradskog vijeća stigao nakon županijske skupštine gdje nije postignuta većina

Više o raspravi i detaljima sjednice čitajte u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI